Programma

Bakkerij bakt brievenbusappeltaarten in coronatijd

  1. Nieuwschevron right
  2. Bakkerij bakt brievenbusappeltaarten in coronatijd

Als het aan luisteraar Margriet Bouman ligt blijft het niet bij brieven en kaarten op de deurmat. Ze komt met een heerlijk initiatief: brievenbusappeltaart.

Margriet heeft een bakkerij in Gorinchem. Het originele product; de appeltaart an sich had de bakker al in het assortiment. Na heel wat brainstormen en testen kwam ze tot een nieuw product dat zeer geschikt is voor tijden van corona: brievenbusappeltaart. De taart is plat en past zo precies door de brievenbus. Er gingen heel wat kapotte appeltaarten aan vooraf, maar inmiddels vliegen ze door de brievenbussen: "Je kan gerust spreken van duizenden", vertelt Margriet.

Appels schillen

Gelukkig hoeft Margriet niet alles zelf te doen, de hele familie is aan het schillen geslagen. Zelfs haar ouders van in de tachtig. "Zij zitten al zes weken opgesloten, dus die hebben we ook aan het werk gezet", aldus Margriet. Ook het team van de bakkerij zet zijn beste beentje voor. "We hebben er zelfs een ploegendienst voor opgesteld, omdat we ook in de bakkerij op gepaste afstand werken. We willen uiteindelijk dat het product vers en smakelijk bij de klant aankomt", vertelt Margriet.

Benieuwd naar het hele interview? Beluister het hieronder:

DE GROTE BONANZA

NPO Radio 2 staat van maandag 20 t/m maandag 27 april in het teken van De Grote Bonanza! Vraag acht dagen lang nummers aan voor jezelf of voor iemand anders. Wat wil jij horen? Laat het ons weten via de NPO Radio 2 app. Jij vraagt. Wij draaien.

Foto omslag: Bakkerij Margriet

Ster advertentie
Ster advertentie