Programma

Uitzending Soul Night met Simone in het teken van Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. Uitzending Soul Night met Simone in het teken van Prince

In de eerste Soul Night met Simone van het nieuwe jaar was niet alleen Prince-gerelateerde muziek te horen, maar ook een interview met superfan Angelo en voormalig A&R Executive Michael Howe.

Simone praat met Michael Howe, voormalig A&R Executive bij Warner Brothers. Hij werkte de laatste jaren van Prince’s leven direct met hem samen. Na Prince’s overlijden in 2016 werd Michael aangesteld als dé archivist van 'The Vault', de kluis waarin duizenden van Prince’s opnames ongeorganiseerd liggen opgeslagen. Hij praat met Simone vanuit huis in Nashville, over hoe hij deze gigantische taak heeft aangepakt en wat Prince’s muziek voor hem betekent.

Superfan Angelo Schifano uit Vlaardingen was aanwezig in de show van Simone. Hij weet ongelofelijk veel over Prince en adviseert sinds vier jaar het Prince Estate bij het samenstellen van alle postuume releases, inclusief het Purple Rain Deluxe album en de recente Sign O’ The Times Super Deluxe boxset. Zijn naam staat niet voor niets bij de 'Thank You' credits tussen die van Prince’s familie en bandleden van The Revolution.

Angelo vertelde in de uitzending aan de hand van drie liedjes over verschillende manieren waarop Prince zijn invloed heeft laten gelden:

1. Prince als schrijver/producer voor andere artiesten: Kid Creole & The Coconuts - The Sex of it.

2. Prince als scout en anonieme supporter van ander talent: Prince - I need a man (demoversie uit de Vault voor Bonnie Raitt)

3. Prince de inspirator in de vroegste dagen van zijn carrière: Ebonee Webb - Something About You

Als klap op de vuurpijl onthulde Angelo dat er ook dit jaar meerdere Prince releases in de planning staan. Luister de hele uitzending hier terug

Songlines Podcast

Luister hieronder naar de Songlines Podcast met Michael Howe:

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Soul Night met Simone

Je hoort Soul Night met Simone elke zaterdag van 21:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie