Programma

Brandweerman geeft hond mond-op-mondbeademing

  1. Nieuwschevron right
  2. Brandweerman geeft hond mond-op-mondbeademing

Jan-Willem en Jeroen hadden tijdens Ekdom in de Ochtend een held aan de lijn: Brandweerman Glenn heeft een hond gered door het dier mond-op-mondbeademing te geven!

Hond in het nauw

Glenn is de held van zijn korps. De brandweerman is met zijn collega's onderweg naar een huisbrand als ze horen dat de bewoners van het pand al buiten staan, maar dat er nog een hond in de woning zit. Ze besluiten om een reddingsactie voor de viervoeter op te zetten: “Ik ben niet alleen de held. We zijn met een team. Ik ben zelf niet eens binnen geweest", vertelt Glenn. Het is zijn collega Dave die het dier uit de brandende woning haalt: "De hond zat in de woonkamer in een bench. Die kamer stond helemaal vol met rook. Toen Dave de kooi aan me gaf, voelde ik al dat die heel heet was."

Mond-op-hondbeademing

Het beademen van huisdieren maakt voor brandweermannen geen deel uit van de opleiding, maar volgens Glenn gebeurt het wel vaker. Toch is het dit keer niet zo makkelijk om de hond weer bij te laten komen: "Er zat een kapje op de zuurstoftoevoer, maar dat kan je niet bij een hond opdoen. Ik heb het kapje eraf gehaald, het slangetje in mijn mond gedaan en de zuurstof daarna bij de hond naar binnen geblazen", vertelt Glenn. Hij is erg blij als hij ziet dat de hond weer bijkomt: "Daar doe je het allemaal voor."

Beluister het interview met de held hier terug:

Brandweerman Glenn redde een hond met mond-op-mondbeademing. Hoe doe je dat dan!?

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie