Programma

Producent Bohemian Rhapsody werkt aan film over Bee Gees

  1. Nieuwschevron right
  2. Producent Bohemian Rhapsody werkt aan film over Bee Gees

Goed nieuws voor fans van Bee Gees: productiemaatschappij Paramount en producer Graham King werken aan een film over het leven van broers Barry, Robin en Maurice Gibb.

Daarmee voegen de gebroeders Gibb zich in het alsmaar groeiende rijtje popsterren en bands met een eigen zogeheten biopic.

Speelfilms over muzikanten doen kassa rinkelen

Kaartjes voor speelfilms over het leven van beroemde muzikanten gaan de laatste tijd als warme broodjes over de toonbank van bioscopen. Dat weten Paramount en producer Graham King maar al te goed. Eerstgenoemde was de producent van de succesvolle Elton John-film Rocketman, terwijl Graham King als producent werkte aan Queen-film Bohemian Rhapsody.

Wereldwijd succes van drie broers

Barry, Robin en Maurice Gibb formeren Bee Gees eind jaren vijftig. In de jaren zestig stuurt de band een paar demo's naar The Beatles-manager Brian Epstein. Die actie is het begin van een langdurige carrière die de broers naar alle uithoeken van de wereld brengt.

Het trio kent vanaf de jaren zestig grote successen met Barry’s beroemde falsetstem en enorme hits als ‘Stayin’ Alive’, ‘How Deep Is Your Love’ en ‘Night Fever’. Het laatste album van de band dateert uit 2001. Twee jaar later overlijdt Maurice onverwacht op 53-jarige leeftijd. Ook broer Robin wordt niet oud. Hij sterft in 2012 op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Barry is inmiddels 73 jaar oud en bracht in 2016 nog zijn solo-album In The Now uit.

Bee Gees stond vorig jaar elf keer in de Top 2000.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie