Programma

Tino Martin: 'Ik voel mezelf geen held'

  1. Nieuwschevron right
  2. Tino Martin: 'Ik voel mezelf geen held'

In de nieuwe 30 MINUTEN RAUW praat Ruud de Wild met Tino Martin. Over het hebben van succes, met beide benen op de grond blijven staan en wat roddels met hem doen.

Tino Martin is in 1984 geboren als Eduard Martinus. Waar komt de naam Tino Martin vandaan? "Ik ben al een jaar of vijftien Tino. Dat is gekomen toen ik ooit bij een producer kwam die Tinus niet zo'n geweldige artiestennaam vond. In die tijd wist ik nog niet echt dat ik volkszanger zou worden", vertelt hij. Tino droomde er natuurlijk van, maar had nooit verwacht zo groot te worden.

Een fanbase op Facebook groeide al snel uit tot een aantal shows in een theater in Amstelveen. Van die uitverkochte concerten was een volgende stap naar de AFAS Live niet meer zo groot. Hij waagde de gok, met succes. "Twee liedjes voor het einde stond mijn manager aan de zijkant van het podium. Hij riep naar me 'zeg maar tot volgend jaar in de Ziggo Dome'." Ook die zaal verkocht hij avonden op rij achter elkaar uit.

Eenzaam aan de top

Ruud vraagt of Tino zich weleens eenzaam voelt aan de top. Daar is volgens Tino geen sprake van: "Om heel eerlijk te zijn ben ik nog helemaal niet aan de top." Toch, als Tino terugdenkt aan één specifiek moment, springen de tranen in zijn ogen. "Ik voel mezelf geen held. Maar er is wel een bepaald moment, als ik de DVD terugzie van een show in de Ziggo, wanneer ik mijn laatste liedje doe en dan met de lift het dak in ga en ik iedereen uitzwaai. Dan zie ik onder mij gewoon 17.000 mensen naar mij zwaaien. Dat is onmenselijk. Dat gevoel is te gek."

Voor wie zingt hij 'Zij Weet Het'? En waarom is de vriendin van Tino nooit in the picture? Je hoort het hieronder.

#16 - 30 MINUTEN RAUW met Tino Martin (S05) - 30 MINUTEN RAUW door Ruud de Wild

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt afleveringen van 30 MINUTEN RAUW beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie