Programma

Leo Blokhuis en Henk van Steeg presenteren De Avond van de Vrede

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis en Henk van Steeg presenteren De Avond van de Vrede

Leo Blokhuis en Henk van Steeg maken op zondagavond 20 september 'De Avond van de Vrede' op NPO Radio 2 onder het motto: ‘Let’s make music, not war’.

Deze avond gaat vooraf aan de Internationale Dag van de Vrede op 21 september. Leo Blokhuis en Henk van Steeg bundelen namens BNNVARA en EO in een vier uur durende radioshow hun krachten en draaien de belangrijkste en mooiste liedjes over oorlog en vrede. Denk aan ‘Sunday Bloody Sunday’ van U2, ‘What The World Needs Now’ van Dionne Warwick, ‘Waiting On The World To Change’ van John Mayer of ‘Child In Time’ van Deep Purple en vele anderen.

Oorlog en vrede

Deze avond gaat uiteraard niet slagen zonder de hulp van de luisteraar die volop de gelegenheid krijgt nummers aan te vragen. Inhoudelijk wordt er deze avond samengewerkt met War Child dat als geen ander de verbinding tussen muziek en dit zware thema weet te leggen. Naast het draaien van platen zal er ook livemuziek zijn van Naaz, Alain Clark en The Analogues. Ook spreken Leo en Henk met breinprofessor Erik Scherder die meer kan vertellen over hoe muziek het brein kan helpen bij het verwerken van oorlogstrauma’s.

Vraag hieronder een nummer aan voor De Avond van de Vrede:

De Avond van de Vrede

De Avond van de Vrede is op zondagavond 20 september van 20:00 tot 00:00 uur te horen op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie