Programma

Trijntje Oosterhuis en Blaudzun winnen Edison

  1. Nieuwschevron right
  2. Trijntje Oosterhuis en Blaudzun winnen Edison

Bij de uitreiking van de Edison Pop-prijzen in Amsterdam won Trijntje Oosterhuis de Edison voor beste vrouwelijke artiest. De Edison voor beste mannelijke ging naar Blaudzun.

Beste popartiesten

De prijzen voor de beste nationale popartiesten werden maandagavond uitgereikt in de Heineken Music Hall, gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Er waren vijf categorieën waarin de vakjury, onder leiding van Leo Blokhuis, de makers van de beste albums van 2012 beloonde. Blaudzun versloeg Spinvis en Paul de Leeuw in de categorie beste mannelijke artiest met zijn album Heavy Flowers. Met haar album Wrecks we Adore overtrof Trijntje Oosterhuis haar collega’s Sabrina Starke en Anneke van Giersbergen in de categorie beste vrouwelijke artiest.

Oeuvrepijs

Kane leverde met Come Together het beste album van een Nederlandse band af, waarmee ze tot de beste groep werden gekozen boven Nick & Simon en Golden Earring. De Edison voor het beste debuutalbum ging naar Gers Pardoel, die de genomineerden The New Shining en Case Mayfield achter zich liet met zijn album De Wereld is van Jou. Eerder was al bekend gemaakt dat de Edison Pop Oeuvreprijs dit jaar naar Doe Maar gaat.

Publieksprijzen

De publieksprijzen waren voor Racoon en Nick & Simon. Het publiek had de afgelopen maand via internet kunnen stemmen op zijn favoriete album en nummer. Sterker van Nick & Simon werd uitgeroepen tot het beste album en 'Oceaan' van Racoon was volgens de stemmers het beste nummer van 2012.

Ster advertentie
Ster advertentie