Programma

Luisteraarsverhalen over Prince

  1. Nieuwschevron right
  2. Luisteraarsverhalen over Prince

Bij de vele mooie muziek die Prince heeft gemaakt, horen ook mooie herinneringen. Iedereen heeft een verhaal bij Prince.

Eerste concert

Prince stond naast zijn fantastische platen ook bekend om zijn memorabele optredens, waaronder diverse shows in Amsterdam en Rotterdam. Luisteraar Elles was als puber al fan van His Royal Badness en mocht op veertienjarige leeftijd van haar ouders naar het concert dat Prince gaf in De Kuip. Een onvergetelijke ervaring.

Wegdromen bij de films van Prince

In de jaren 80 behoorde Prince tot de aller grootste popsterren van dat decennium, naast Michael Jackson, Madonna en Bruce Springsteen. Hij maakte niet alleen albums, maar ook enkele films. Toegegeven, die films waren lang niet zo goed als de muziek die erin voorkwam, al maakte luisteraar Karin dat geen moer uit. Ze heeft de film Purple Rain wel zeven of acht keer gezien.

Ook fan van Prince?

"Could you be the most beautiful girl in the world?", zong Prince in één van zijn grootste hits. Het was tevens wat luisteraar Pieter dacht toen hij zijn vrouw voor het eerst ontmoette in de discotheek. In plaats van haar de eerder genoemde vraag te stellen die Prince bezong, vroeg hij aan de jongedame of ze ook fan was van Prince. Het antwoord luidde 'ja' en jaren later volgde het definitieve jawoord.

500 kilometer rijden

Samen met zijn vriendengroep ging luisteraar Pieter vaak naar de concerten van Prince. In de appgroep rouwen Peter en zijn vrienden over het verlies van de muzikant, maar hij zal nooit vergeten dat ze ooit 500 kilometer hebben afgelegd om een concert van Prince in Lissabon te bezoeken. Dan ben je een échte fan!

Jasje van Prince

In het jaar 1999, waar Prince ooit zo vrolijk over zong, kreeg muziekpromoter Ronald wel een heel bijzondere klus aangeboden: hij mocht Prince een dag lang begeleiden tijdens een persdag in Nederland. De zanger kwam langs bij de TROS TV-Show van Ivo Niehe, al was hij aanvankelijk niet bereid om te praten. En hoe zat het met het jasje dat Prince droeg in die tv-uitzending?

Ster advertentie
Ster advertentie