Naar homepage
Programma

Andr

  1. Nieuwschevron right
  2. Andr

De Top 2000 gaat dit jaar wel op een hele bijzondere manier geopend worden, namelijk vanuit de ruimte!

André Kuipers zal op zondag 25 december om 12 uur 's middags vanuit het ruimtestation ISS officieel de Top 2000 openen. Hij zegde dat toe in het Radio 2-programma Tijd voor Twee.

Meenemen

Hij vertelde uit te zien naar zijn verblijf in de ruimte, maar als muziekliefhebber te betreuren niet naar de Top 2000 te kunnen luisteren. Presentator Bert Haandrikman bood hem daarop aan de hele Top 2000 op een USB-stick mee te geven. De memory-stick met daarop de meest recente editie van de Top 2000 krijgt hij kort voor de lancering toegestuurd.

Missie

ESA-astronaut André Kuipers wordt naar verwachting begin december gelanceerd, samen met twee collega-astronauten. Hij zal zes maanden in het internationale ruimtestation ISS verblijven. Kuipers zet zich naast zijn vele wetenschappelijke onderzoeken ook in voor het educatieve project Ruimteschip Aarde. Duizenden scholieren kijken mee over de schouders van Kuipers als hij de aarde observeert.

Radio 2 Top 2000

De Top 2000 wordt uitgezonden van Eerste Kerstdag tot en met oudejaarsavond op Radio 2. De lijst wordt samengesteld door de luisteraars. De NTR maakt op Nederland 3 een aantal programma’s rondom de Top 2000: zoals Top 2000 a gogo. De website www.radio2.nl is in de periode vooraf en tijdens de Top 2000 de backbone van het radio-evenement.

Sinds de millenniumeditie in 1999 is de Radio 2 Top 2000 uitgegroeid tot een 'sentimental journey' waaraan miljoenen mensen plezier beleven via radio, televisie en internet. De Top 2000 trok in 2010 via radio, televisie en internet 11 miljoen mensen.


Beluister het interview met André Kuipers:

Ster advertentie
Ster advertentie