Programma

Kinderen Amber, Roan en Milan hebben geld ingezameld voor Oekraïne

foto: screenshot
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen Amber, Roan en Milan hebben geld ingezameld voor Oekraïne

Jeroen Kijk in de Vegte is voor Radio555 afgereisd naar Amersfoort. Hij gaat langs bij Amber (9), Roan (6) en Milan (7). Zij hebben flessen opgehaald om geld op te halen voor Giro555.

"Al die verhalen die je hoort vanuit Oekraïne en over de vluchtelingen. Dat hangt als een soort grauwe sluier over je gehele gemoedstoestand heen, maar het super leuke is dat er heel veel mensen zijn die initiatieven nemen om geld op te halen voor Giro555", vertelt Jeroen. Hij gaat langs bij Amber, Roan en Milan . Zij hebben flessen opgehaald om geld op te halen voor Giro555! Vader Patrick: "Ze hebben er heel veel zin in al de hele week. De Albert Heijn gaat de flessen ophalen en gaan het bedrag verdubbelen."

In Amersfoort zijn ze ook de buurt rond gegaan en ook langs een Oekraïens gezin. "Er was een vrouw uit Oekraïne kwam en wist niet zo goed wat we aan het doen waren. We hebben het uitgelegd en ze was best emotioneel. Ze was heel blij dat we dit deden", vertelt Patrick. "Het was een bijzonder momentje."

Luister het fragment hieronder terug:

Samen in actie voor Oekraïne met Radio555

Het conflict in Oekraïne dreigt voor 44 miljoen Oekraïners uit te lopen op een humanitaire ramp. Hulp is voor ieder van hen van levensbelang. Daarom bundelen de landelijke radiozenders 100% NL, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime hun krachten om geld op te halen voor Giro555. Een nummer aanvragen voor geld of direct doneren kan via radio555.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie