Programma

Eerste show van The Police in Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste show van The Police in Nederland

Als je denkt dat het eerste optreden van The Police plaatsvond in Paradiso of Ahoy heb je het mis. De band was voor het eerst te zien in een café in Drenthe.

Eerste tournee

Exact veertig jaar geleden, op 19 maart 1977, begint rocktrio The Police zijn eerste tournee door Nederland. De band van zanger Sting is tijdens die eerste tournee op het Europese vasteland onder meer te vinden in Huis Maas in Groningen, Diogenes in Nijmegen en in het Mafcentrum in het Limburgse Maasbree. De reeks optredens in Nederland wordt afgetrap in het Drentse Tweede Exloërmond, in dorpscafé De Kienstobbe.

Grandioos punkfestival

Twee jaar voor de grote doorbraak van The Police, met de hits 'Roxanne', 'So Lonely' en 'Message In A Bottle', is het drietal te vinden op het piepkleine podium in De Kienstobbe. Het optreden van The Police, samen met Cherrie Vanilla Band en Wayne County & The Electric Chairs, wordt in een advertentie in het Nieuwsblad van het Noorden aangekondigd als 'een grandioos punkfestival'. Volgens deze advertentie is The Police een Amerikaanse band.

Naam op de muur

De bandnaam van The Police is door één van de bandleden vereeuwigd op de muur van het toilet van De Kienstobbe. Twee jaar na dit optreden keert het drietal, dan met enkele hitnoteringen onder de riem, terug naar Nederland voor een wervelend optreden op Pinkpop. Maar het optreden in De Kienstobbe, waarvan er (voor zover bekend) geen opnames bewaard zijn gebleven, staat in de geschiedenisboeken als de eerste keer dat je The Police in Nederland aan het werk kon zien.

Ster advertentie
Ster advertentie