Programma

Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... Jimi Hendrix

  1. Nieuwschevron right
  2. Kijktip: NPO Radio 2 Presenteert... Jimi Hendrix

Leo Blokhuis en Andrew Makkinga presenteren een nieuw muziekprogramma op NPO Cultura. De eerste uitzending is gewijd aan Jimi Hendrix.

Band Of Gypsys

Deze week start het tv-programma NPO Radio 2 Presenteert..., dat wisselend gepresenteerd wordt door Leo Blokhuis en Andrew Makkinga. De show is twee keer per week te zien op NPO Cultura, op dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur. Leo trapt de serie af met de documentaire Band Of Gypsys uit 1999, over de veel te vroeg overleden meestergitarist Jimi Hendrix.

Live-cd

De Hendrix-docu wordt juist nu uitgezonden, omdat er afgelopen vrijdag een live-CD van hem uitkwam. Op deze live-CD opnames uit dezelfde reeks concerten als te horen op de beroemde live-CD 'Band Of Gypsys'.

Meer docu's en livemuziek

De andere uitzendingen van NPO Radio 2 Presenteert... in oktober op een rijtje:

Vrijdag 7 oktober: Norah Jones
Nieuw en ouder concertwerk van Norah Jones, de jazzy singer-songwriter die van haar debuutalbum Come Away With Me tot nu toe 26 miljoen exemplaren verkocht. Deze maand verschijnt haar nieuwe album Day Breaks.

Dinsdag 11 oktober: The Beach Boys
Het is popautobiografieënweek. Deze week verschijnt die van Brian Wilson, het genie van The Beach Boys. In deze aflevering een concert van The Beach Boys uit 1980 op het Knebworth-festival in Engeland. Het was de laatste keer dat alle originele Boys met elkaar op het podium stonden.

Vrijdag 14 oktober: Earth, Wind & Fire
Begin dit jaar overleed Maurice White, oprichter van de legendarische soul- en funkformatie Earth, Wind & Fire. En onlangs verscheen postuum zijn autobiografie. In deze aflevering een spectaculair EWF-concert uit 1981 met heel veel hits.

Dinsdag 18 oktober: Lianne La Havas
Deze Britse singer-songwriter staat op 18 oktober in een uitverkocht Paradiso. Voor de mensen die geen kaartjes konden bemachtigen, is er deze duik in de archieven van North Sea Jazz en Pinkpop voor een uur lang La Havas op haar best.

Vrijdag 21 oktober: Depeche Mode
Op NPO 3 duikt Leo Blokhuis een dag later in de documentaire Planet Elektro in de wereld van de elektronische popmuziek. Op NPO Cultura kunt u vast kijken naar een concert van een van de grootste elektronische bands: Depeche Mode. Opgenomen tijdens hun Delta Machine Tour en geregisseerd door Anton Corbijn.

Dinsdag 25 oktober: Level 42
De jaren 80-helden van Level 42 touren in de maand november door Nederland. Als opmaat zie je het concert van de groep rond bassist Mark King op het afgelopen North Sea Jazz Festival. Alle grote Level 42-songs, waaronder ‘Love Games’ en 'Hot Water’, komen voorbij.

Vrijdag 28 oktober: Sven Hammond Soul
We gaan oktober feestelijk uit met de dampende soul grooves van Sven Hammond Soul. De band onder leiding van Sven Figee en zijn Hammond-orgel bestaat tien jaar in 2016. En dat werd gevierd met een groots concert in het Paard van Troje in Den Haag. Gelukkig waren er camera’s bij.

'Radio 2 Presenteert...'
Presentatie: Leo Blokhuis en Andrew Makkinga
Dinsdag- en vrijdagavond om 23.00 uur
NPO Cultura is op televisie te zien via Ziggo kanaal 222 en KPN kanaal 170

Ster advertentie
Ster advertentie