Programma

'Purple Rain' eerste keer live

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Purple Rain' eerste keer live

34 jaar geleden speelt Prince het meesterwerk 'Purple Rain' voor de eerste keer live. En daar zijn beelden van! Bekijk hier de video.

De start

Wat een magie! Op 3 augustus 1983 wordt 'Purple Rain' opgenomen tijdens een benefietshow in het Minneapolis Theater. Niemand was zich op dat moment nog bewust van hoe groot dit nummer ging worden. Later werd het zelfs zo bekend dat het album naar het nummer werd vernoemd en kreeg ook de semi-autobiografische film over Prince dezelfde naam.

Kleine veranderingen

Tijdens het optreden begint 'Purple Rain' met een lange, maar indrukwekkend instrumentale intro. Deze is niet meer terug te horen op de albumversie, maar dit is niet het enige dat veranderd en bijgeschaafd is aan de live versie van het nummer. De allereerste versie van 'Purple Rain' duurde maarliefst 13.40 minuten.

Debuut na debuut

Naast het debuut van 'Purple Rain' was dit optreden ook het debuut voor de toen nog maar 19-jarige gitarist Wendy Melvoin. Zij is later met de band van Prince 'The Revolution' bekend geworden. Toen die band uit elkaar viel ging zij samen verder met de toetsenist Lisa Coleman. Het duo bracht samen vier albums uit.

Meer nummers

'Purple Rain' is niet het enige nummer dat geboren werd op die derde augustus in '83. Ook de nummers 'I Would Die 4u' en 'Baby I'm A Star' werden die avond voor het eerst live gespeeld en op band gezet. De opnames hiervan zijn, ietswat geëdit, ook te vinden op het album Purple Rain. Kijk hier de video van het optreden terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie