Programma

Bekende Nederlanders vertellen openhartig over hun favoriete nummers

  1. Nieuwschevron right
  2. Bekende Nederlanders vertellen openhartig over hun favoriete nummers

In de Top 2000 Pick-up tour ontdekken onze dj's bijzondere verhalen van bekende Nederlanders bij platen uit de Top 2000. Ze spreken onder anderen met Dionne Stax, Tim Hofman, Monic Hendrickx, Edsilia Rombley en Guido Weijers.

Welke emoties roept Bon Jovi op bij Dionne? Wat betekent David Bowie voor Monic? En waarom denkt Guido Weijers bij specifieke gebeurtenissen altijd aan het nummer Fragile van Sting? De Top 2000 Pick-up tour wordt vanaf 23 december twee keer per avond uitgezonden op NPO 1.

De pick-up-tour-platenspeler

In een gemoedelijke kerstsetting voeren Annemieke Schollaardt, Bart Arens, Jan-Willem Roodbeen en Giel Beelen fijne en persoonlijke gesprekken met hun gast. De dj’s krijgen aan de hand van de plaat die op de pick-up-tour-platenspeler wordt gedraaid een kijkje in het persoonlijke leven van de bekende Nederlander.

Edsilia Rombley, Danny Vera en meer

Edsilia Rombley gaat terug naar het jaar 2006 waarin ze optrad met Lionel Richie. Een droom die uitkwam. Danny Vera vertelt openhartig wat het nummer That’s Life van Frank Sinatra voor hem betekende na de dood van zijn vader. En Piet Paulusma staat stil bij de tijd waar hij nog geen weerman was maar dj, en de boeren op trekkers naar de discotheek kwamen om te dansen op ABBA. Een tijd die hij niet snel vergeet.

Annemieke belde alvast met Edsilia Rombley over haar deelname:

Edsilia Rombley vanavond in Top 2000 Pick-up tour over opvallende plaat

In volgorde van de Top 2000

AVROTROS zendt de Top 2000 Pick-up tour vanaf 23 december elke dag tussen Kerst en Oud en Nieuw uit. De platen worden in volgorde van positionering in de Top 2000 uitgezonden, toewerkend naar de hoogste noteringen op Oudejaarsavond.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

Jouw Top 2000 Thuiscafé is van 25 t/m 31 december dag en nacht geopend! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie