Programma

Zingen voor Obama

  1. Nieuwschevron right
  2. Zingen voor Obama

Katy Perry mocht deze week voor de tweede keer optreden voor niemand minder dan president Obama. Slechts een handjevol artiesten ging haar voor...

Katy Perry gaf eerder een spetterend optreden voor de Amerikaanse president tijdens zijn tweede inauguratie in 2013. Afgelopen week zong ze voor Obama tijdens een diner ter gelegenheid van het 46-jarig bestaan van de Special Olympics. Zij was niet de eerste die al zingend oog in oog stond met de sympathieke Amerikaan.

Justin Timberlake

Tijdens een evenement om de soulmuziek uit Memphis te eren mocht Justin Timberlake optreden in het beroemde Witte Huis. Op de eerste rij zaten Barack en Michelle Obama stilletjes mee te zingen met de door hem gezongen soulklassieker 'Sittin' On The Dock Of The Bay'. Bekijk het optreden en de meezingende Obama's.

Beyoncé

Katy was niet enige die de eer had meerdere keren voor de president te zingen, ook Beyoncé trad tweemaal voor hem. Ze zong voor het eerst de sterren van de hemel op de avond van zijn inauguratie in 2009. Op 'At Last' dansten Michelle en Barack Obama de eerste dans deden als president en First Lady. In 2013 bracht Beyoncé tijdens de tweede inauguratie het Amerikaanse volkslied ten gehore.

Kelly Clarkson

Obama is ook groot fan van Kelly Clarkson. Tijdens diezelfde inauguratie in 2013 mocht Kelly het nummer 'My Country 'Tis Of Tee' zingen. Dit deed ze live, in tegenstelling tot Beyoncé die een bandje gebruikte. Daar lieten veel mensen hun onvrede over blijken op Social Media. Beyoncé vertelde later waarom ze besloot mee te zingen met de track. Bekijk haar statement.

John Legend

Zanger John Legend heeft zijn admiratie voor de Amerikaanse president nooit onder stoelen of banken gestolen. Het is dan ook bijna niet meer dan normaal dat hij het podium in het Witte Huis beklom. Daar zong hij 'I Heard It Through The Grapevine' voor de Obama's.

Blueszanger Obama

Obama heeft een grote voorliefde voor muziek. Hij vindt het niet alleen leuk om naar artiesten te kijken, maar heeft zich al een aantal keer laten verleiden om zelf een stukje te zingen. Wat dacht je van een paar zinnen in 'Sweet Home Chigago' met niemand minder dan Mick Jagger? Niet veel andere presidenten doen hem dat na...

Bekijk alle optredens voor president Obama en zijn eigen optreden hierboven.

Ster advertentie
Ster advertentie