Programma

Liedjes voor ex-geliefden

  1. Nieuwschevron right
  2. Liedjes voor ex-geliefden

Robin Thicke, de zanger die vaak voor opschudding zorgt is terug met een nieuw album dat is bedoeld om zijn ex terug te winnen.

Het leek de zanger van 'Blurred Lines' een goed idee om met een nieuw album zijn vrouw voor zich terug te winnen. En bracht onlangs de single 'Get Her Back' uit. Wij betwijfelen of hij het nog goed kan maken met zijn ex-vrouw. Tijd voor een onderzoek naar zangers en zangeressen die goedmaak-liedjes schreven. Slaagden zij wel?

The Wind Cries Mary - Jimi Hendrix

Jimi Hendrix schrijft dit nummer voor voor Kathleen 'Mary' Etchingham met wie hij een nogal bevlogen verhouding heeft. De twee houden oprecht van elkaar, maar ze kunnen niet met en niet zonder... Het gaat er op een dag zo heftig aan toe Kathleen het huis uitvlucht. Jimi krijgt berouw en als ze een paar dagen later thuiskomt ligt daar een prachtig nummer voor haar klaar: 'The Wind Cries Mary'. Uiteindelijk mag het niet baten, want na een paar jaar is de koek op en verlaat Kathleen Jimi alsnog.

Brilliant Disguise - Bruce Springsteen

Bruce Springsteen trouwt in 1985 met actrice en fotomodel Julianne Philips. Maar hun huwelijk gaat niet bepaald over rozen. Dat blijkt wel als Springsteen het nummer 'Brilliant Disguise' uitbrengt; een oproep om weer eerlijk tegen elkaar te zijn. Overigens legt hij de schuld bij zichzelf en wijst hij niet met een beschuldigende vinger naar zijn vrouw; dat vinden wij toch een pluspunt. Maar blijkbaar leert de zanger niet van zijn fouten, want drie jaar na hun ja-woord wordt de scheiding uitgesproken.

Tears Dry On Their Own - Amy Winehouse

Als je aan Amy Winehouse denkt, denk je waarschijnlijk niet aan een zangeres met een steady relatie. Nee, haar relatie met Blake Fielder-Civil verloopt niet geheel vlekkeloos. Als er een einde aan hun verhouding komt zingt Amy 'Tears Dry On Their Own'. Maar Blake is onvermurwbaar en komt niet terug. Totdat ze 'Love Is A Losing Game' uitbrengt. Blake ziet in dit hij nog steeds van de zangeres houdt en sluit haar weer in de armen. En hoe?! De twee trouwen in 2007. De twee blijven tot de dood hun scheidt getrouwd, maar leven geen harmonieus bestaan.

Kansen Thicke

Wij schatten de kansen voor Robin Thicke na dit korte onderzoek niet hoog in. Misschien dat Paula nog wel even bij de zanger terugkeert, maar gezien de bovenstaande verhalen zal hun huwelijk daarna hoogstwaarschijnlijk geen lang leven beschoren zijn...

Ster advertentie
Ster advertentie