Programma

Trek een dikke trui aan naar Coldplay

  1. Nieuwschevron right
  2. Trek een dikke trui aan naar Coldplay

Veel fans van Rihanna klaagden over slecht geluid in de Amsterdam ArenA. Kan dat beter bij Coldplay deze week? Ja, draag een wollen trui!

Rihanna

Veel artiesten, waaronder Robbie Williams, U2, De Toppers, Bruce Springsteen en Rihanna gingen Coldplay al voor met een optreden in de Amsterdam ArenA. Een probleem: de akoestiek is volgens veel bezoekers niet om over naar huis te schrijven. Wout2day belt met een geluidsexpert voor tips om de akoestiek te verbeteren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Absorberende panelen

Hans Huizen heeft de akoestiek van de Amsterdam ArenA in 2007 al aangepakt. Huizen verklaart dat de slechte kwaliteit van de akoestiek wordt veroorzaakt door een te hard volume. "Het is niet te vergelijken met een concertgebouw." Huizen vertelt dat bij ieder concert absorberende panelen worden opgehangen om het geluid te verbeteren. "Het is toch een samenspel tussen de akoestiek en de installaties."

Quote

Het is niet te vergelijken met een concertgebouw.

Hans Huizen

Dikke truien

Bij de concerten van De Toppers is het geluid het beste. De geluidsprekers zijn dan in het midden zijn opgehangen. "De afstand tot het publiek is minder groot", legt Huizen uit. Anderzijds zingen mensen ook massaal mee en valt het minder op. Een tip om het concert van Coldplay in de ArenA beter te ervaren is door dichter bij de boxen tegaan staan óf iedereen moet massaal in een dikke trui komen. "Winterkleding absorberen minder lage frequenties", volgens Huizen. Ideaal om de geluidskwaliteit te verbeteren!

Luister hier het gesprek met Hans Huizen terug:

Wout2day
Ma t/m vr 16.00 - 18.00 uur
DJ: Wouter van der Goes

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie