Programma

'Dreams' van Fleetwood Mac opnieuw in hitlijsten dankzij TikTok-video

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dreams' van Fleetwood Mac opnieuw in hitlijsten dankzij TikTok-video

Fleetwood Mac bracht in 1977 'Dreams' uit, waarmee ze een grote hit scoorden. Meer dan veertig jaar later staat het nummer opnieuw in de hitlijsten door een video die viraal ging op TikTok.

Het gaat om deze video waarin TikTok-ster Nathan Apodaca al skateboardend over de snelweg raast, terwijl hij cranberrysap drinkt en naar 'Dreams' van Fleetwood Mac luistert. De video ontplofte op TikTok en verspreidde zo snel over het internet dat hij ook bij de band zelf belandde.

Mick Fleetwood op TikTok

Mick Fleetwood greep zijn kans en filmde een eigen versie van de TikTok-viral. Niet later volgde ook Stevie Nicks met een video waarin ze haar rollerskates aantrekt en cranberrysap drinkt. Zelfs Dr. Phil ging creatief aan de slag en stapte in een golfwagen om een video op te nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opnieuw in de hitlijsten

De kracht van social media is duidelijk. Sinds de komst van de video's op TikTok is Fleetwood Mac voor het eerst in 43 jaar weer in de Hot 100-lijst te vinden in Amerika. Het nummer komt binnen op nummer 21 in de lijst. Ook verbreekt het nummer een eigen streamrecord en is het nummer meer dan ooit verkocht binnen één week tijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie