Programma

Robbie Williams entertaint Goffertpark

  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams entertaint Goffertpark

De inmiddels 43-jarige Robbie Williams is tegenwoordig een heuse familieman, maar tijdens zijn concert in het Goffertpark hangt hij nog steeds de kwajongen uit.

Gewonnen wedstrijd

Robbie Williams hoeft er niet veel voor te doen om de lachers op zijn hand te krijgen. Nog voor hij zelf op het podium verschijnt, krijgen de 65.000 toeschouwers in het Nijmeegse Goffertpark het spottende 'God Bless Our Robbie' voorgeschoteld, een bewerking van het Britse volksliedje 'Land Of Hope And Glory'. De opkomst van Williams is als die van een bokser in de ring, voorafgaand aan een gevecht. Een gevecht waarvan de uitkomst in dit geval al beklonken is.

Quote

I am Robbie fucking Williams and this is my ass!

Robbie Williams

Onderbroekenlol

Niemand kijkt er nog echt van op wanneer Robbie zijn kilt omhoog trekt en zijn zwarte slip aan het publiek laat zien. Het is dit soort onderbroekenlol waar de popster om bekendstaat. Twintig jaar na zijn solodebuut Life Thru A Lens zijn er echter verhalen over zijn gezin bijgekomen. Verhalen die gepaard gaan met het nodige gevloek. Iets dat in huize Williams heel gewoon blijkt. "Het volgende nummer gaat over mijn zoontje", zegt hij in een aankondiging. "Het heet 'Motherfucker'."

Terugblikken

Het publiek wordt naast de kenmerkende humor van de oud-Take That'er vermaakt met een spektakelshow vol vuurwerk, schaars geklede danseressen, mooie visuals, steengoede achtergrondzangeressen en de vele hits van Robbie Williams. Het is niet verwonderlijk dat zijn klappers uit de periode 1996 tot en met 2009 voorrang krijgen ten op zichte van zijn nieuwe liedjes, die op één hand te tellen zijn, maar ook uit zijn grappige anekdotes en sterke verhalen blijkt dat hij vooral aan het terugblikken is op zijn carrière.

Duet met fan

Robbie praat vol bewondering over zijn eerste ontmoeting met zijn held George Michael tijdens de MTV Awards in Berlijn, voorafgaand aan zijn cover van Michaels 'Freedom', terwijl hij tussen de bedrijven door zichzelf en de liedjes die hij met zijn maatjes van Take That maakte op de hak neemt. Een vrouwelijke fan (Lieke uit Breda, die ook nog eens haar verjaardag viert) wordt door Robbie op het podium verwelkomd voor een bijzonder melige uitvoering van het duet 'Something Stupid'.

Zo vader, zo zoon

Tussen alle fratsen door, werkt Robbie zich in een relatief hoog tempo door zijn overbekende hits als 'Come Undone', 'Kids', 'Feel', 'Rock DJ' en 'Angels' heen. Een ontroerend verhaal over hoe hij artiest wilde worden nadat hij zijn vader zag optreden, wordt opgevolgd door Neil Diamonds 'Sweet Caroline', in duet met zijn papa. De cirkel is daarmee rond voor de popster annex familieman. Wie weet staat Robbie in de verre toekomst wel ooit bij zijn eigen zoon op het podium...

Ed Struijlaart bij Robbie Williams

Ook zanger Ed Struijlaart was aanwezig in het Goffertpark. Hoe vond hij het concert? "Hij was heel goed bij stem. Ik ben zo fan van die man", vertelt Struijlaart aan Jan-Willem Roodbeen in de Roodshow.

Ed Struijlaart was bij Robbie Williams

Foto's: Bullet-Ray

Roodshow
Dj: Jan-Willem Roodbeen
Maandag t/m donderdag van 22.00 tot 00.00 uur
Zondag van 09.00 tot 12.00 uur

Ster advertentie
Ster advertentie