Programma

Per Gessle van Roxette met akoestische versie 'It Must Have Been Love'

  1. Nieuwschevron right
  2. Per Gessle van Roxette met akoestische versie 'It Must Have Been Love'

In Top 2000 a gogo unplugged laat Per Gessle een akoestische versie van het nummer 'It Must Have Been Love' horen.

De Zweedse popgroep Roxette werd in 1989 in een klap wereldberoemd met hun nummer 'The Look', terwijl hun grote plaat 'It Must Have Been Love', die toen al twee jaar oud was, nog onder de radar vloog.

Van kerstnummer naar hit

De track kwam in eerste instantie uit als kerstnummer in 1987, toen de band door hun label gevraagd werd een kerstsingle op te nemen. Het nummer werd na deze release alleen maar in Zweden gedraaid. Tot de track in 1990 op de soundtrack van de film Pretty Woman belandde. Dit leverde Roxette, na het succes van 'The Look' en 'Listen To Your Heart', opnieuw een internationale hit op. In 2019 speelt Per Gessle, de zanger en gitarist van Roxette, een prachtige akoestische versie van 'It Must Have Been Love' in Top 2000 a gogo unplugged:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roxette

Roxette is na ABBA de meest succesvolle Zweedse band ooit. Het Zweedse duo bestond uit Per Gessle en Marie Fredriksson dat eind jaren tachtig zijn eerste hit scoorde met 'The Look'. Roxette bracht in totaal tien studioalbums uit met als laatste wapenfeit het albumTraveling uit 2012. Marie Fredriksson, de zangeres van Roxette, overleed vorig jaar op 61-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker.

Top 2000

Roxette staat in 2019 met twee noteringen in de Top 2000. 'Listen To Your Heart' vinden we op 1144 en 'It Must Have Been Love' op 1475.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie