Programma

Duetten van Bryan Adams

  1. Nieuwschevron right
  2. Duetten van Bryan Adams

Bryan Adams wordt vandaag 56. Gedurende zijn ruim 35-jarige carrière heeft hij heel wat duetten gezongen!

Met Tina Turner

Wanneer Tina Turner medio jaren 80 haar comeback maakt, wordt ze door een jonge Bryan Adams gevraagd mee te zingen op het nummer 'It's Only Love'. De twee gaan in 1999 opnieuw in duet op 'Without You', voor Turners album Twenty Four Seven. Voor een tv-special treden ze voor het eerst in jaren weer samen op.


Met Jon Bon Jovi

In de jaren 80 en 90 stonden ze vaak samen aan de toppen van de hitparades, maar Bryan Adams en Jon Bon Jovi hebben nooit samen een nummer gemaakt. Terwijl dat best voor de hand zou liggen. Tijdens een optreden in Vancouver zingen de rockiconen de Steppenwolf-hit 'Born To Be Wild'.


Met Luciano Pavarotti

Samen met collega's en idolen Sting en Rod Stewart scoort Adams begin 1994 een wereldhit met 'All For Love', uit de film The Three Musketeers. Later dat jaar zingt hij de powerballad live met Luciano Pavarotti (en Andrea Bocelli in het achtergrondkoor). De dirigent is Michael Kamen, die de melodie gecomponeerd heeft.


Met Bonnie Raitt

In 1995 wordt Adams uitgenodigd om een duet te zingen met Bonnie Raitt, voor haar concertregistratie Road Tested. Ze zingen 'Rock Steady', het eerste liedje dat Adams schrijft met countryzangeres Gretchen Peters. Hoewel de single flopt, blijven Adams en Peters samenwerken. Ze schrijven onder meer de hitsingle 'Here I Am'.


Met Brian Setzer

Net zoals voormalig Stray Cats-frontman Brian Setzer heeft Adams een grote voorliefde voor rock-'n'-rollhelden als Buddy Holly en Elvis Presley. The King wordt geëerd op het door Adams geschreven 'Hey Elvis', dat in een soloversie te vinden is op zijn singles 'The Only Thing That Looks Good On Me Is You' en 'Back To You'.


Met Melanie C

Spice Girl Melanie C ontmoet Bryan Adams bij toeval op een luchthaven en wanneer ze vertelt dat ze een solocarrière overweegt, nodigt Adams haar uit mee te zingen op 'When You're Gone'. Ook schrijft hij het liedje 'Follow Me' voor haar, dat als B-kantje eindigt. Later neemt Adams 'When You're Gone' op met Pamela Anderson.


Met Elton John

Rocker Bryan Adams heeft vooral succes met zijn ballads. Geen wonder dan ook dat Elton John hem uitnodigt om mee te zingen op 'Sad Songs (Say So Much)', tijdens een concert in Madison Square Garden in New York. Het liedje zelf is juist weer lekker vlot en vrolijk.


Met Chicane

Technisch gezien is dit geen duet, maar wel een interessant live-optreden. Gedurende zijn concert bij Slane Castle in Ierland speelt Adams de nummers 'Cloud Number Nine' en 'Don't Give Up' live met de Britse tranceproducer Chicane. De twee zouden zelfs samen een album opnemen, maar de samenwerking loopt spaak.


Met Nelly Furtado

Voor de Olympische Winterspelen in Vancouver in 2010 neemt Bryan Adams een duet op landgenote Nelly Furtado (ze is half-Canadees, half-Portugees). De twee zingen 'Bang The Drum' op de opening van het evenement. 'Bang The Drum' is ook een hernieuwde samenwerking met Jim Vallance, de vaste co-auteur van Adams in de jaren 80.


Met Jason Aldean

De laatste jaren doet Adams verwoede pogingen om een comeback te maken in de VS, waar hij in geen twintig jaar een hit heeft gehad. Hier zingt hij zijn Amerikaanse nummer 1-hit 'Heaven' in een akoestische uitvoering met de succesvolle jonge countryster Jason Aldean.


Met Justin Bieber

Jarenlang waren Bryan Adams, Shania Twain en Céline Dion de meest succesvolle muzikale exportproducten van Canada, maar anno 2015 is dat natuurlijk Justin Bieber. Tijdens een intiem optreden in Berlijn in september zingt Adams mee op Biebers doorbraakhit 'Baby'. De akkoorden lijken opvallend veel op die van 'Summer Of '69'.


Met Gretchen Peters

Bryan Adams leert Gretchen Peters kennen nadat haar liedje 'Independence Day' een hit is voor Martina McBride. Hier zingen de twee 'When You Love Someone', te vinden op Bryans MTV Unplugged-album en in de film Hope Floats. Overigens zong Adams het nummer 'Heaven' op de bruiloft van Gretchen Peters.

Met Michael Bubé

Nog zo'n Canadese superster is Michael Bublé. De producer en platenbaas van Michael Bublé is David Foster, een oude kennis van Adams. Bublé en Adams brengen in 2013 de single 'After All' uit. Een jaar later tekent Adams een Amerikaanse platendeal bij Foster, nadat zijn platen jarenlang niet in de VS verschijnen.


Ster advertentie
Ster advertentie