Programma

Robbie Williams wees aanbod af om Queen-frontman te worden

  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams wees aanbod af om Queen-frontman te worden

Robbie William wees het aanbod van Queen af om zich bij de groep te sluiten als frontman. Hij durfde namelijk niet in de voetsporen van Freddie Mercury te treden.

'We Are The Champions'

De interesse vanuit Queen ontstond toen Robbie Williams samen met Brian May en Roger Taylor een vernieuwde versie van 'We Are The Champions' maakte. Dit zou de soundtrack van de film A Knight's Tale worden. Brian en Roger waren zo onder de indruk tijdens de opnames, dat ze Robbie graag als opvolger van Freddie zagen in Queen.

Bekijk hieronder de versie van 'We Are The Champions' door Robbie Williams:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Ik was te bang'

Robbie zag dat echter wat minder zitten. Hij voelde zich gevleid, maar wees het aanbod vriendelijk af. Niet alleen omdat hij het niet aandurfde, maar ook vanuit financieel oogpunt: “Op het moment dat ze het vroegen, speelde ik zelf ook stadions. Ik wilde geen geld inleveren door ook met hen het podium op te gaan”, vertelt hij in een interview met SiriusXM. “Daarbij wilde ik hun besparen dat ik straks dat podium opstapte in een poging om Freddie te vervangen. Freddie is voor mij engelachtig, hij is een soort van God. Ik was te bang om hem op te volgen."

Adam Lambert

Achteraf heeft Robbie geen spijt van zijn keuze. Zoals we nu weten is Adam Lambert al jaren de nieuwe frontman van Queen. Robbie staat daar volledig achter: “Als hij niet zo’n fantastisch persoon was, zou ik doodsbang voor hem zijn vanwege zijn talent. Zijn stem is fenomenaal en hij is een ongelofelijk goede performer.”

Top 2000

Zowel Robbie Wiliams als Queen zijn ieder jaar sterk vertegenwoordigd in de Top 2000. In 2019 staat Queen maar liefst met 38 nummers in de lijst en Robbie Williams met zeven nummers. Queen pakte zoals ze al jaren doen de nummer 1-positie met 'Bohemian Rhapsody' en de hoogste notering van Robbie is 'Angels' op plek 89. Bekijk hier een overzicht van de hele lijst.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie