Programma

Emile Roemer over de huidige samenleving in 30 MINUTEN RAUW

  1. Nieuwschevron right
  2. Emile Roemer over de huidige samenleving in 30 MINUTEN RAUW

In een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW spreekt Ruud met Emile Roemer over het leven in Den Haag en daarbuiten, het omgaan met bedreigingen, zijn voorliefde voor metalmuziek en hoe trots hij op z’n dochters is.

30 MINUTEN met Emile

Van docent in het onderwijs, fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de SP tot burgermeester van Heerlen. Een grote omschakeling, maar de juiste keuze voor Emile. Hij zet zich onder andere in voor een betere samenleving: "We hebben de taak van de overheid steeds weggeschoven. Alsof de overheid maar een geldverslinder is en belasting betalen ellendig is. Mensen moeten zich realiseren dat goed onderwijs, veiligheid en gezondheidszorg samen betaald moet worden. Iets waarvan wij vinden dat het voor iedereen belangrijk, toegankelijk en betaalbaar moet zijn, dat kun je alleen maar gezamenlijk organiseren. Als je dat niet doet, dan krijg je een ontwrichte samenleving. En dat hebben we nu al dertig jaar."

Emile Roemer een metalhead?

Er wordt niet alleen over politiek gesproken, ook over muziek! Je verwacht het misschien niet, maar Emile is groot fan van metal. "Ik houd van heel veel muziek. Ik kan genieten van klassieke muziek tot metal. Toen Metallica voor het eerst naar Nederland kwam, stond ik daar met mijn neus vooraan. Ik heb ze al zo vaak gezien. Muziek is een ontlading voor mij. Mensen hebben vaak een gek idee bij een metalfestival, maar het is gewoon één grote familie.”

Ben je benieuwd of Emile minister president zou willen worden? Luister hieronder naar de hele aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie