Programma

Horecabaas Johan de Vos: 'Kabinet houdt druk vanuit samenleving niet meer tegen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Horecabaas Johan de Vos: 'Kabinet houdt druk vanuit samenleving niet meer tegen'

In een nieuwe aflevering van Op z’n Kop! blikken Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen met horecabaas Johan de Vos terug op een roerige week.

Horecabaas Johan de Vos was een van de ondernemers die afgelopen week uit protest tegen de lockdownmaatregelen zijn terras weer opengooide. Zijn kroeg werd besmeurd met ketchup, maar dat weerhield hem er niet van om afgelopen dinsdag zijn terras gewoon weer te openen voor publiek. De Bredase horecabaas, die zich in de afgelopen periode heeft opgeworpen als kruisridder van de Nederlandse horeca, zette afgelopen week uit protest tegen de lockdownmaatregelen gewoon weer alle tafels en stoelen buiten.

Iets bereikt?

Zwagerman juicht de actie toe, maar vraagt zich ook af wat de horecabaas heeft bereikt met zijn protest. Volgens De Vos moet dat niet worden onderschat en voelt het kabinet de bui hangen, getuige het feit dat ze meteen met vier man sterk bijeenkwam. “Nu is het een actie geweest van vijf á zes horecazaken, maar als we dit straks doen met tienduizenden zaken, dan hebben ze echt een probleem", vertelt De Vos.

Minister Grapperhaus

De protestacties vielen niet in goede aarde bij minister Grapperhaus, maar daar heeft De Vos weinig boodschap aan.“De dictatoriale manier waarop Grapperhaus gelijk weer begint te strooien met ‘handhaven, handhaven, handhaven’, die man moet een keer leren begrijpen dat dat feestje wel voorbij is. Je kan niet de samenleving blijven kapothandhaven”, aldus De Vos.

Hij verwacht dat het verzet tegen de lockdownmaatregelen de komende tijd verder zal toenemen. “De druk vanuit de samenleving – en dat is iets wat ze niet in de hand hebben – die houden ze niet meer tegen.”

Luister hieronder het hele gesprek terug:

#8 - OP Z'N KOP met horecabaas Johan de Vos - Op z’n Kop!

NPO Luister

Vanaf donderdag 14 januari is Op z'n Kop wekelijks te beluisteren via NPO Radio 2 en de bekende podcastplatformen. Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie