Programma

Hoe pakken café-eigenaren heropening van terrassen aan?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe pakken café-eigenaren heropening van terrassen aan?

Maandag 1 juni is het zover: de terrassen gaan weer open. NPO Radio 2 luisteraar én café-eigenaar Florent van der Staak is er helemaal klaar voor. Jan-Willem en Jeroen bellen hem op!

Florent is eigenaar van het café Kanaalzicht in Utrecht en heeft enorm veel zin om weer open te gaan. Hij is namelijk tien weken dichtgeweest. Het aantal mensen dat Florent kan serveren op zijn terras, is teruggedrongen tot veertig. Binnen mag hij dertig mensen verwelkomen. Voorheen had Florent zo'n 150 tot 200 gasten; dat is voor hem een hele verandering.

Maatregelen

Florent legt uit hoe hij de maatregelen binnen zijn café aanpakt. "Om binnen te zitten, moet je reserveren. Op het terras geldt vol is vol. Als er geen tafeltje vrij is, betekent dat óf wachten óf op zoek naar een ander terras", vertelt Florent. Hij legt uit dat alle tafels netjes anderhalve meter uit elkaar staan. Daarnaast gebruikt hij kisten als tafels. "Deze zijn zo groot dat gasten automatisch ver genoeg uit elkaar zitten", vertelt Florent. "Je probeert dingen te organiseren, zodat mensen niet dicht bij elkaar in de buurt komen. Dat allemaal onder controle houden, wordt een heuse politietaak."

Hoe beslist Florent wie hij wel of niet laat werken? Beluister het gesprek hieronder terug:

JAN-WILLEM START OP!

Je hoort Jan-Willem en Jeroen iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 uur op NPO Radio 2 met Jan-Willem Start Op.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie