Programma

Nacht van de Vluchteling

  1. Nieuwschevron right
  2. Nacht van de Vluchteling

Ook dit jaar deed Radio 2 in de nacht van 29 op 30 mei verslag van de 'Nacht van de Vluchteling'.

Lopen voor slachtoffers

In het holst van de nacht liepen meer dan duizend deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag. Het doel van deze wandeltocht is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen en aandacht te genereren voor noodhulp aan de slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. Speciaal voor jou selecteerden we de hoogtepunten van deze bijzondere nacht.

Sanne Wallis

Tijdens de Nacht van de Vluchteling deed Sanne Wallis de Vries live verslag van de sponsorloop met een team van De Staat van Stasse en Van Steeg tot 1. Vanuit een eigen rijdende bar wist Sanne de wandelaars aan te moedigen en een hart onder de riem te steken.

Waldemar Torenstra

Ook Waldemar Torenstra liep mee en dat deed hij ondanks zijn ontstoken achillespees. De acteur was al eerder in Libanon om met zijn eigen ogen te zien wat Stichting Vluchteling betekent voor vluchtelingen in dat land. Aan Jeroen Kijk in de Vegte vertelde hij over de 'ellende' die haar daar aantrof.

Hak naar de bil

Jeroen Hup verzorgde de warming-up voor een optimale start van de lange wandeling. Samen met Sanne Wallis deed hij alvast een generale repetitie.

Speech

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam sprak de wandelaars bemoedigende woorden toe: 'vluchten doe je niet voor de lol' citeerde Aboutaleb. Beluister hier zijn speech.

Live muziek

TenTemPiés verzorgde de live muziek in de studio. De muzikanten zijn zelf ooit gevlucht maar streven er toch naar om positieve muziek te maken.

Mauro

Henk van steeg sprak met Mauro Manuel, de jongen die in Nederland bekend werd vanwege de dreiging om uit het land gezet te worden. Manuel mocht blijven en liep mee tijdens de Nacht van de Vluchteling. Aan Henk vertelde hij hoe het nu met hem gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie