Programma
PowNed

Een jonge Tom Petty raakte betoverd door Elvis Presley

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een jonge Tom Petty raakte betoverd door Elvis Presley

Met hits als Free Fallin’, Refugee en American Girl veroverde Tom Petty de wereld. Het was een ontmoeting met The King die hem op jonge leeftijd de droom gaf om muzikant te worden.

In DagNacht brengt Desiree van der Heiden elke nacht een Ode aan een Dode. Daarin vertelt ze over een artiest die niet meer onder ons is, en legt ze uit hoe diegene een stempel op de muziekwereld heeft weten te drukken.

Kijk hieronder naar de ode aan Tom Petty:

Video niet beschikbaar

Tom Petty, met of zonder Heartbreakers

Woensdagnacht richtte Desiree zich op Tom Petty, de zanger die zowel als frontman van The Heartbreakers als solo wereldwijde hits scoorde. De basis daarvan werd al op jonge leeftijd gelegd: Petty bracht als tienjarige een bezoek aan een set waar Elvis Presley een film opnam, en raakte betoverd door The King.

Het leidde tot een imposante carrière, met Free Fallin’ (dat in eerste instantie als grap ontstond) als grootste hit. Die is afkomstig van Full Moon Fever, Petty’s eerste album zonder zijn begeleidingsband The Heartbreakers. Het idee daarvoor ontstaat na zijn deelname aan supergroep The Traveling Wilburys, waarin hij samenwerkt met George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison en Jeff Lynne.

In 2017 viert Petty zijn veertigjarig jubileum met een tournee met The Heartbreakers. Het zou zijn laatste reeks optredens worden. Een week na de afsluitende show in de Hollywood Bowl in Los Angeles overlijdt de zanger op 66-jarige leeftijd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

DagNacht

Desiree van der Heiden presenteert van dinsdag tot en met vrijdag het nieuwe vroege ochtendprogramma DagNacht, van 03.00 tot 06.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie