Programma

Niet eerder verschenen nummer van Prince uitgebracht

  1. Nieuwschevron right
  2. Niet eerder verschenen nummer van Prince uitgebracht

The Prince Estate brengt het nooit eerder uitgebrachte 'I Need A Man' uit. Het is een eerste voorproefje op de opkomende luxe heruitgave van Prince’s album Sign O' The Times.

Het nummer 'I Need A Man' werd in eerste instantie geschreven en opgenomen voor een nieuwe meidengroep The Hookers die Prince had opgericht. Deze groep werd later hernoemd naar Vanity 6 en belandden met hun hit 'Nasty Girl' zelfs in TopPop. 'I Need A Man' haalde het album van Vanity 6 niet en zou tot 1987 op de plank blijven liggen.

Uit de kluis

Dat jaar was Prince weggeblazen door een optreden van Bonnie Raitt en wilde hij graag met haar samenwerken. 'I Need A Man' werd afgestoft om opnieuw op te nemen, dit keer met Raitt. Deze samenwerking zou nooit van de grond komen en dus belandde het nummer in de kluis, tot nu. Het nummer werd dit jaar geremastered en ziet na bijna 40 jaar het daglicht. Het nummer zal, naast 63 nooit eerder uitgebrachte nummers en een nooit uitgebrachte concertfilm, op een luxe heruitgave van Prince’s Sign O' The Times te vinden zijn. Deze heruitgave komt 25 september uit.

'I Need A Man' is hier alvast te beluisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie