Programma

Hoe Lust For Life ontstond door het geluid van een zendmast

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe Lust For Life ontstond door het geluid van een zendmast

In deze aflevering van NPO Radio 2 Top 2000 a gogo vertelt Iggy Pop over hoe Lust For Life geïnspireerd werd door het geluid van een zendmast en hoe de samenwerking met David Bowie verliep.

In 1977 trad Iggy Pop op bij AVRO's Toppop en dit optreden is veel mensen bijgebleven. Tijdens Lust For Life rolde de zanger over de vloer, verscheurde hij palmbomen en leek hij niet echt zijn best te doen om mee te zingen. Hij vertelt over dit optreden: "Ik kan slecht playbacken. En ik vond palmbomen nou niet bepaald de juiste sfeer hebben voor dat nummer. Als 't nou een echte palmboom was geweest... Maar een palmboom in een pot in Amsterdam?".

Zendmast

Het nummer werd in Berlijn geschreven door David Bowie op een ukulele. Iggy Pop was bij hem op bezoek om het enige Engelse televisieprogramma dat die week in Duitsland uitgezonden werd te gaan kijken. In dit programma zat een uitzendmast die een piepend geluid maakte. Bowie pakte zijn ukulele en begon verschillende akkoorden te spelen. "Ik nam 't op met een Philips mono-recordertje van 25 dollar of zo. En toen zei hij: 'Noem 't Lust For Life'", aldus Iggy.

Benieuwd hoe Iggy terugkijkt op zijn optreden bij Toppop? Bekijk het in deze aflevering van Top 2000 a gogo!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iggy Pop in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staat Iggy Pop drie keer in de lijst der lijsten. Lust For Life is zijn hoogste notering op nummer 691. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie