Programma

Esther Ouwehand: 'Wij hoeven geen macht, wij willen invloed’

  1. Nieuwschevron right
  2. Esther Ouwehand: 'Wij hoeven geen macht, wij willen invloed’

Politiek Den Haag, maar dan net even anders. In deze vrolijke, heldere, interactieve en informele podcast nemen Wouter van der Goes en Lars Geerts je mee door het politieke landschap.

In de tweede aflevering van het tweede seizoen van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars de lerarenstaking. Is de wens van leraren reëel? Of moeten ze zelf ook iets veranderen? Afgelopen jaar werd er meer geinvesteerd in onderwijs, naar aanleiding van de massale stakingen. Maar wat willen de leraren nou eigenlijk precies? Lars legt uit!

Commissie voltooid leven

In de podcast bespreken Lars en Wouter verder ook de Commissie Voltooid Leven. Een lastig onderwerp, dat ook in de Tweede Kamer gevoelig ligt. Donderdag kwam het onderzoek naar buiten, wat stelde dat er een groep Nederlanders is die graag zelf het einde van hun leven zou willen bepalen. Lars vertelt echter, dat deze groep fluctueert en mensen zich dus kunnen bedenken. In hoeverre gaat de Tweede Kamer de wens van deze groep faciliteren? Een onderwerp waar Den Haag nog niet over uitgepraat is.

Verder bespreken Wouter en Lars het Coronavirus. Misschien nu nog een ver-van-je-bed-show, maar is Nederland eigenlijk wel voorbereid op zo’n virus? En wie is verantwoordelijk voor onze gezondheid als dit virus Nederland bereikt?

Wouter op werkbezoek

En Wouter gaat op werkbezoek bij Esther Ouwehand, fractievoorzitter voor Partij voor de Dieren. Tijdens dit werkbezoek vertelt ze over haar liefde voor heavy metal en blijkt dat er een heuse gitarencoalitie bestaat met Lisa Westerveld en Peter Kwint. Ook hebben ze het over regeren, want wil de Partij voor de Dieren dit eigenlijk wel of willen ze liever actievoeren vanaf de zijlijn? Een bijzonder gesprek. Dit alles in de nieuwe De Derde Kamer!

Luister hieronder:

#2 - DE DERDE KAMER met Esther Ouwehand, Voltooid Leven, Coronavirus en Lerarenstaking (S02) - De Derde Kamer

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie