Programma

Pearl Jam lanceert nieuw album Gigaton

  1. Nieuwschevron right
  2. Pearl Jam lanceert nieuw album Gigaton

Fans hebben zo'n zeven jaar op het elfde studioalbum van Eddie Vedder en zijn mannen moeten wachten. Gigaton is de opvolger van Lightning Bolt, die in 2013 werd uitgebracht.

Gigaton

De band trapte Gigaton af met singles 'Dance Of The Clairvoyants', 'Superblood Wolfmoon' en 'Quick Escape'. Die tracks beloofden veel goeds. Nu is dan eindelijk het volledige album te luisteren en dat is een mooie voorbode voor de shows in Nederland en België, die hopelijk gewoon nog door kunnen gaan.

Europese tour

Pearl Jam heeft onlangs de eerste zeventien shows van hun tour in Noord-Amerika afgezegd wegens het coronavirus. Vooralsnog staat de Europese tour van Pearl Jam gewoon op de planning, aangezien de Europese data in juni en juli zijn gepland. De eerste show van de Europese tour is in Frankfurt en de tour eindigt op 22 juli in Amsterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pearl Jam in de Top 2000

Fans teren nog volop op het 'oude' werk van Pearl Jam. De band stond dit jaar zeven keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Maar liefst drie van deze noteringen vinden we terug in de top 100. Het duistere 'Black' scoort het beste. Die track stond, net als in 2018, op de zevende plek in de lijst.

Hoe deden de nummers van Pearl Jam het verder in vergelijking met vorig jaar? Check het op onze Top 2000-statistiekensite.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie