Programma

Wat we weten over het nieuwe Stones-album

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat we weten over het nieuwe Stones-album

Ronnie Wood heeft zijn mond voorbij gepraat: er komt nog dit jaar een nieuw album van The Rolling Stones.

Back to the roots

Het nog titelloze nieuwe album van The Rolling Stones wordt een bluesplaat. Eerder gingen er al geruchten dat de Stones op het 23e studioalbum (het 25e voor Amerikaanse fans) teruggaan naar hun bluesroots. Wood bevestigt dat en zegt dat er elf, grotendeels nieuwe nummers op komen te staan. De laatste nieuwe liedjes waren twee nummers op het verzamelalbum GRRR! uit 2012.

Covers van bluesmannen

Toen de Britse band zijn carrière dik een halve eeuw geleden begon, bestond het repertoire grotendeels uit bluescovers. Ook op het volgende album van de Stones komen een aantal bluescovers te staan. "Er staan extreem goede covers op van bluesmannen als Howlin' Wolf en Little Walter. Maar het klinkt allemaal erg authentiek", belooft Wood. Beide zangers die Wood noemt waren van grote invloed op de Chicago-blues. Little Walters meest invloedrijke hit was 'Juke' uit 1952.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerbetoon aan Brian Jones

"Ik denk dat dit het beste eerbetoon aan Brian Jones ooit wordt", laat een anonieme bron weten die zegt al fragmenten van het album gehoord te hebben. Brian Jones was de oprichter van de band, maar stierf op 27-jarige leeftijd in 1969, nog geen maand nadat hij uit de band gestapt was.

De snelste

Volgens Wood zijn alle elf nummers in twee dagen tijd opgenomen. Als er geen verdere opnames bij komen, dan is dit het snelst opgenomen Stones-album ooit. Meestal trekken de Stones lang de tijd uit voor plaatopnames, maar Aftermath uit 1966 werd in tien dagen tijd gemaakt. Als we de Amerikaanse discografie er op nahouden, dan gaat die eer naar December's Children (And Everbody's) met zeven dagen studiotijd, maar die tracks zijn in Europa toegevoegd aan Out Of Our Heads.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duurt lang

Het nieuwe Stones-album moet voor de kerst verkrijgbaar zijn, laat Wood weten. Dat zou ook tijd worden, want fans zijn al elf jaar aan het wachten op nieuw werk van de rockers. Het laatste album, A Bigger Bang, dateert uit 2005. In de tussentijd verschenen vooral heruitgaves van oude platen. "Er komt er eentje aan, meer kan ik er niet over zeggen. Ik hou mijn lippen stijf op elkaar!"

Ster advertentie
Ster advertentie