Programma

Yusuf / Cat Stevens neemt voor ‘Father and Son’ duet op met zijn jongere zelf

  1. Nieuwschevron right
  2. Yusuf / Cat Stevens neemt voor ‘Father and Son’ duet op met zijn jongere zelf

Speciaal voor het 50-jarige jubileum van zijn album Tea For the Tillerman heeft Yusuf / Cat Stevens een nieuwe versie van 'Father and Son' uitgebracht.

In de nieuwe versie van het duet 'Father And Son' is Yusuf is te horen in beide zangstemmen. In een interview met GQ Magazine vertelt hij: "We hebben mijn stem uit 1970 genomen, de stem van een 22-jarige man, die een optreden geeft in de Troubadour in Los Angeles en hebben dit gebruikt voor de stem van de zoon. Dus nu hoor je mijn stem in de jaren zeventig en, voor het gedeelte van de vader, mijn stem nu."

Relevant voor deze tijd

Yusuf reflecteert daarnaast op de relevantie van het nummer in deze tijd: "'Father and Son' voelt erg gepast voor wat er nu speelt, als je het vaderfiguur als de gevestigde orde ziet. Ik denk daarentegen niet dat revoluties vriendelijk omgaan met deze orde; hun voornaamste doel is om alles op zijn kop te zetten en er helemaal vanaf te komen. Persoonlijk geloof ik daar niet in. Ik geloof in een vorm van verandering die niet per definitie alles verwoest." De jubileumeditie van het album Tea For The Tillerman, met daarop 'Father And Son', zal op 18 september verschijnen.

Bekijk hieronder de nieuwe versie van 'Father and Son' met bijhorende clip:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

'Father and Son' van Cat Stevens uit 1971 staat in de Top 2000 op plek 710. Benieuwd naar andere noteringen van Cat Stevens in de lijst? Of hoe zijn muziek zich door de jaren heeft bewogen in de lijst? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie