Programma

Pharrell moet even stoppen

  1. Nieuwschevron right
  2. Pharrell moet even stoppen

Normaal is hij altijd zo 'Happy', maar op North Sea Jazz pinkt Pharrell Williams een traantje weg.

De artiest:

Pharrell Williams

Het tijdstip:

Vrijdag 8 juli, 23.45 - 01.00 uur in de Nile-zaal.

Bekend van:

"You could be so happyyyyyyy!" Het liedje dat je kinderen keihard meezingen elke keer dat ze Despicable Me 2 kijken en dat vervolgens de rest van de dag ook in jouw hoofd zit. Maar tien jaar eerder maakte Pharrell Williams al hele toffe dansplaatjes met Snoop Dogg, Gwen Stefani en zijn eigen band N*E*R*D, die je nog kent van 'She Wants To Move' en 'Lapdance'.

De sfeer is:

Buitengewoon gezellig. Pharrell Williams herinnert ons aan de eerste keer dat hij op North Sea Jazz stond, in 2014. "Dat was destijds een uitdaging", erkent hij. "Maar nu niet meer." Het is duidelijk dat de zanger zich niet in het zweet hoeft te werken om de zaal op zijn kop te zetten. Er wordt volop gedanst, vooral bij een medley met daarin de door Pharrell geproduceerde Nelly-hit 'Hot In Herre'.

Het beste moment:

Pharrell Williams moet even een traantje wegpinken. Hij vertelt over het schietgeweld in zijn eigen land en op een later moment in de show moet hij een N*E*R*D-nummer tot tweemaal toe stilleggen. "Ik weet dat jullie hier niet voor betaald hebben, maar dit moet even uit mijn systeem." Hij schiet vol. Het publiek kijkt verbaasd op. Het is geen hoogtepunt in Pharrells Greatest Hits-show, maar wel een heel menselijk moment tussen de karaokenummers door.

Het citaat:

Quote

Het is hier geen Rusland, dit is Rotterdam!

Pharrell Williams

Hét nummer:

'Lapdance', origineel van Pharrells band N*E*R*D. Niet vanwege de uitvoering, die alles behalve vlekkeloos verloopt, maar met een dertigtal vrouwelijke North Sea Jazz-bezoekers zet de zanger een dik feest neer. In de zaal wordt even uitbundig meegefeest. Het feestgedruis wordt voortgezet tijdens de hit 'She Wants To Move'.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Pharrell Williams heeft op North Sea Jazz de meeste hits per minuut. Letterlijk. Zeker wanneer hij een medley laat horen van hits die hij voor anderen geproduceerd heeft, waaronder 'Milkshake' en 'Holla Back Girl', kom je weer tot de conclusie hoeveel hits deze man op zijn naam heeft staan. Om nog naar te zwijgen over 'Drop It Like It's Hot', 'Get Lucky' en 'Blurred Lines'. Pharrell stelt zich tegelijkertijd heel kwetsbaar op, waardoor hij even laat zien dat hij zeker geen onaantastbare popgod is.

Ster advertentie
Ster advertentie