Programma

Legendarisch Live: Muddy Waters zingt 'Mannish Boy'

  1. Nieuwschevron right
  2. Legendarisch Live: Muddy Waters zingt 'Mannish Boy'

The Band geeft in 1976 een legendarisch afscheidsconcert, compleet met maaltijd voor de gasten en flink wat grote namen.

Afscheidsconcert

Een afscheidsconcert van meer dan vier uur lang. Dat is wat The Band voor elkaar krijgt. Het evenement is een hele gebeurtenis. Vanwege Thanksgiving krijgen de vijfduizend gasten allemaal een maaltijd en daar wordt meer dan 2700 kilo kalkoen voor ingeslagen. Er komen verschillende gastoptredens voorbij. Grote namen komen nummers spelen die tot op de dag van vandaag in de Top 2000 of Soul & Jazz Lijst staan. Denk aan Neil Diamond, Neil Young, Bob Dylan, Muddy Waters, Joni Mitchell en Van Morrison.

Muddy Waters

De blues wordt vertegenwoord door Muddy Waters. Hij zingt zijn nummer 'Mannish Boy' uit 1955, maar de zanger wordt eerst bijna van de lijst artiesten gehaald, omdat het concert té lang duurt. Het afscheidsconcert wordt gefilmd door Martin Scorsese, maar tijdens het optreden van Muddy heeft de filmcrew net pauze. Gelukkig blijft cameraman Laszio Kovacs achter. Dankzij hem kun je Muddy's optreden terugkijken.

Bekijk het optreden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vier uur vrije tijd te doden? Dan kan je hieronder zelfs het hele optreden bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: Screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie