Programma

Mick Jagger spreekt Nederlandse Stones-fans toe in videoboodschap

  1. Nieuwschevron right
  2. Mick Jagger spreekt Nederlandse Stones-fans toe in videoboodschap

Mick Jagger roept Nederlandse fans van The Rolling Stones in een videoboodschap hoogstpersoonlijk op om de Stones-expositie 'Unzipped' te bezoeken in het Groninger Museum.

The Rolling Stones - Unzipped is de eerste internationale tentoonstelling die volledig gewijd is aan de band achter hits als 'Paint It Black', 'Angie' en 'Sympathy for the Devil'. Na Londen, de Verenigde Staten, Australië en Azië is het nu opnieuw de beurt aan Europa om de expositie te huisvesten. De tentoonstelling strijkt op 14 november in vernieuwde vorm neer in Groningen, de stad waar The Rolling Stones op 2 juni 1999 nog optraden in het Stadspark.

Honderden unieke objecten

Unzipped bevat honderden unieke objecten uit de persoonlijke archieven van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood. Onder meer instrumenten, dagboeken, iconische kostuums en platenhoezen geven een indrukwekkend kijkje in de rijke muzikale geschiedenis van de Engelse band. Tijdens de expositie is zelfs een reconstructie van hun eerste appartement en opnamestudio aan Edith Grove te zien.

Fans van The Stones hebben nog even de tijd om naar Groningen af te reizen. De tentoonstelling loopt namelijk tot 28 februari 2021.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie