Programma

Edwin Evers kondigt eerste soloalbum aan

  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin Evers kondigt eerste soloalbum aan

Edwin is tijdens de coronacrisis bezig geweest met het schrijven en opnemen van een soloalbum. Met succes, want het album komt in oktober uit.

Het schrijven van nummers is niet nieuw voor de radio-dj. In 2002 begon Edwin zijn eigen Edwin Evers Band. Daarnaast schreef hij vaker nummers voor verschillende artiesten, waaronder een nummer voor het Nederlandstalige album van Trijntje Oosterhuis. Ze vond het een mooi nummer, maar ze vond het niet bij haar passen. "Toen dacht ik nee dat klopt, je hebt helemaal gelijk. Het past bij mij." vertelde Evers toen hij te gast was bij Jinek. Dat zorgde ervoor dat hij zijn eigen nummers ging opnemen om te kijken wat daaruit zou komen.

Zijn eigen album

Toen alles stil kwam te liggen tijdens de coronacrisis, greep Edwin zijn kans en besloot hij zich te richten op muziek maken. Na een paar weken had hij een aantal nummers klaar liggen. "Ik dacht, wat ga ik hier nu eigenlijk mee doen? Ik ga het toch maar eens opnemen." Ondanks de hulp van verschillende muzikanten, heeft hij zo goed als alles zelf gedaan: "Ik wilde perse alle liedjes zelf schrijven" zegt Evers. "Ik wil veel spelen, drummen, piano spelen, keyboard spelen, alles zingen, ik wilde produceren. Ik wilde gewoon dat het mijn ding zou worden". Edwin Evers ziet zichzelf niet als de nieuwe Coldplay, en dat is ook niet waar hij het voor doet: 'De tijd vliegt en ik wil nog dingen doen die ik leuk vind."

Foto omslag: Jinek

Ster advertentie
Ster advertentie