Programma

Edwin 'Ome Willem' Rutten over Aart Staartjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Edwin 'Ome Willem' Rutten over Aart Staartjes

Op zondag 12 januari is Aart Staartjes op 81-jarige leeftijd overleden. Edwin Rutten was een goede vriend van de acteur. Gijs belt hem op.

Aart Staartjes was acteur, presentator, regisseur en documentairemaker. Bekend als 'meneer Aart' in het kinderprogramma Sesamstraat. Ook is hij de bedenker en samensteller van programma's als J.J. De Bom Voorheen de Kindervriend en De Stratemakeropzeeshow en was hij vaak te zien in Het Klokhuis en als verslaggever van de intocht van Sinterklaas. Op 12 januari overleed Aart Staartjes aan zijn verwondingen van een ernstig verkeersongeluk. In Gijs 2.0 sprak Gijs met goede vriend Edwin Rutten.

Diepe indruk

'Wat voor persoon is Nederland verloren?', vraagt Gijs zich af. "Een man die voor drie generaties in alle harten gesloten is, omdat hij in de kinderziel bij ze binnenkwam. Dat is de meest ontvankelijke periode tussen 0 en 12 jaar. Tussen 0 en 12 jaar begint het onbeschreven blad en daar is Aart naar binnengekomen. Bij al die generaties en daar heeft hij een diepe indruk gemaakt", vertelt Edwin Rutten.

Hoe was de samenwerking tussen Edwin en Aart? En hadden ze nog vaak contact? Je hoort 't hieronder:

Edwin 'Ome Willem' Rutten over zijn overleden vriend Aart Staartjes

GIJS 2.0

Je hoort Gijs Staverman elke werkdag van 12:00 tot 14:00 met Gijs 2.0 op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie