Programma
BNNVARA

Bas van DI-RECT: 'Ahoy werd nóg emotioneler en intenser'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bas van DI-RECT: 'Ahoy werd nóg emotioneler en intenser'

Ze hebben er door corona een jaar langer op moeten wachten, maar afgelopen weekend stond DI-RECT eindelijk in Rotterdam Ahoy. Een onvergetelijke avond voor publiek én band. Bassist Bas van Wageningen deelt zijn ervaringen met Giel.


DI-RECT bestaat 20 jaar en vierde dat afgelopen weekend in Ahoy Rotterdam met twee waanzinnige liveshows. "Vijf weken van tevoren kregen we te horen: 'let's go'," vertelt Bas. "Je bereidt het wel voor, maar voor het groene licht ben je nog niet volledig in productie. Dat wat we in een halfjaar doen, moest ineens in vijf weken."

Spike te vroeg vader

De show werd dus deels een last-minute productie, die enkele weken geleden nog spannender werd. Bas: "Drie weken voor de show is Spike natuurlijk veel te vroeg vader geworden, drie maanden voordat ze uitgerekend waren. Gelukkig was het allemaal stabiel en fijn, maar het maakte het weekend nóg emotioneler en intenser."

Nieuwe traditie

De voorbereidingen voor volgend jaar kunnen alvast beginnen, want op 22 oktober 2022 staat de band opnieuw in Rotterdam Ahoy. "We willen hier echt een traditie van maken. Het was mooi om te doen, dus de kaarten zijn reeds beschikbaar."

Favoriete bassisten

In het kader van Giels Baslijn Dozijn wilde hij natuurlijk ook van DI-RECT bassist Bas weten wat zijn favoriete baslijnen en bassisten zijn. "Je kan niet om Flea van de Red Hot Chili Peppers heen. Ik heb blaren op mijn vingers geoefend om dat onder de knie te krijgen." Hij stemt op Give It Away voor Het Baslijn Dozijn, maar bestempelt Golden Earring-bassist Rinus Gerritsen tot fenomeen.

Giel bespreekt daarnaast een bijzonder Golden Earring-idee met Bas. Wat dat is hoor je in het gesprek hieronder:

Het Baslijn Dozijn

Samen met zijn luisteraars ontdekt Giel deze week hoe legendarisch sommige baslijntjes in nummers zijn, en start hij de zoektocht naar de allerbeste aller tijden. Dinsdag 26 oktober draait hij tussen 22.00 en 23.00 uur de twaalf allerbeste in Het Baslijn Dozijn. Stemmen kan nog tot 22.00 uur!

Ster advertentie
Ster advertentie