Programma

Radiohead over spotify

  1. Nieuwschevron right
  2. Radiohead over spotify

Onenigheid over het beleid van Spotify heeft er toe geleid dat drie albums van Radiohead-frontman Thom Yorke en producer Nigel Godrich van de online m

Betekenisloze opstand

“We zijn niet meer te vinden op Spotify”, schrijft Godrich op Twitter. “We kunnen dit niet meer doen, man. Kleine, betekenisloze opstand. Iemand moet er iets van zeggen. Het is slecht voor nieuwe muziek.”, geeft de Radiohead-producer als verklaring voor de Spotify-actie.

Waardevolle exposure

De Radiohead-producer vindt het oneerlijk dat beginnende artiesten en kleine platenlabels zo weinig verdienen aan het Spotify-model, en denkt te weten waarom hier niet eerder tegen is geprotesteerd: “Veel mensen durven hun mond niet open te doen of zich bij ons aan te sluiten omdat ze bang zijn waardevolle exposure mis te lopen.”

Zinloze daad

Thom Yorke, zanger en frontman van Radiohead, heeft via Twitter laten weten achter het besluit van zijn collega Godrich te staan: “'Laat dit duidelijk zijn: nieuwe artiesten die je op Spotify vindt, verdienen er niet aan. En binnenkort komen de aandeelhouders om in het geld. Simpel.” Yorke reageerde tevens op een twitteraar die het een zinloze daad vindt waaronder alleen zijn fans lijden: “Nee, we springen juist in de bres voor onze collega-muzikanten.”

De drie albums die van Spotify zijn verwijderd, zijn Yorke zijn soloplaat The Eraser, het album Amok van het supergroep-project Atoms For Peace en het debuutalbum van producer Godrich zijn band Ultraísta. Alle albums van Radiohead zijn nog wel te beluisteren via de muziek-stream, net als enkele losse nummers van Yorke op verzamelalbums of samenwerkingen met andere artiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie