Programma

Diana Krall strooit jazzklassiekers

  1. Nieuwschevron right
  2. Diana Krall strooit jazzklassiekers

Een hele rij jazzklassiekers wordt vakkundig gebracht door Diana Krall op North Sea Jazz. Eén nummer springt eruit.

De artiest:

Diana Krall

Het tijdstip:

Vrijdag 8 juli, 18.30 - 19.45 uur in de Amazon-zaal.

Bekend van:

Haar sensuele jazzstem en haar duetten met onder andere Michael Bublé, Ray Charles, Bryan Adams, Tony Bennett, Willie Nelson, Sarah McLachlan en met echtgenoot Elvis Costello. Ook wordt ze ingehuurd door supersterren als Céline Dion, Paul McCartney en Barbra Streisand. Zelf brengt ze twaalf studioplaten uit. De laatste is het vorig jaar verschenen Wallflower, met covers van onder meer Crowded House, Eagles en Elton John.

De sfeer is:

Het concert van Diana Krall op North Sea Jazz is een zitconcert. Vanzelfsprekend dus geen uitbundige sfeer. Ook Krall zelf blijft gedurende het hele concert op haar pianokruk zitten. Er wordt keurig, haast ademloos geluisterd naar de jazzstandards en ballads van het kwartet op de bühne.

Het beste moment:

Hoe vakkundig er ook wordt gemusiceerd, het lijkt nergens de intentie het publiek uit de stoelen te spelen. Helemaal aan het einde van het optreden, tijdens de tempowisseling in de lang uitgesponnen uitvoering van 'Cheek To Cheek', komt de band desondanks even echt los. Even waant het jazzcombo zich een rockband en springt een deel van de toeschouwers uit hun zetel.

Het citaat:

Quote

Er staan hier veel artiesten die ik zelf ook wil bekijken.

Diana Krall

Hét nummer:

'A Case Of You', oorspronkelijk van de Canadese singer-songwriter Joni Mitchell. Het nummer wijkt vanwege de persoonlijke en oprechte benadering, waarbij we alleen Kralls stem en pianospel horen, sterk af van de jazzstukken van (voornamelijk) Irving Berlin. De drie muzikanten naast Krall imponeren met hun technische virtuositeit, maar Krall lukt het in haar eentje om het publiek echt te raken tijdens 'A Case Of You'.

De tweet:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het eindoordeel:

Diana Krall staat op een festival met een rijke jazztraditie en daar is ze goed van op de hoogte. Ze past daar haar repertoirekeuze op aan, dus hoort het publiek liedjes die bekend zijn in uitvoeringen van Nat King Cole en Frank Sinatra. De covers van rockhits die ze voor het album Wallflower maakte, ontbreken dan ook tijdens dit optreden, maar je krijgt er steengoede jazz voor terug.

Ster advertentie
Ster advertentie