Programma

Krezip maakt comeback definitief met nieuw album

  1. Nieuwschevron right
  2. Krezip maakt comeback definitief met nieuw album

Goed nieuws voor Krezip-fans: de band heeft onverwachts hun nieuwe album 'Sweet High' uitgebracht.

De band kondigde de nieuwe plaat gisteren ineens aan tijdens de eerste van hun drie grote reünieshows in Ziggo Dome. Rond 22:00 uur gingen alle lichten in één klap uit en werd er verteld dat fans na de show het nieuwe album 'Sweet High' bij de merchandisebalie konden kopen. De plaat bevat tien nieuwe liedjes, waaronder succesvolle single 'Lost Without You', de typische Krezip-ballad waarmee de band in januari van dit jaar terugkeerde. Die single is inmiddels zelfs vaker gestreamd dan hun grote doorbraak 'I Would Stay'.

Het laatste studioalbum Plug It In dateerde alweer uit 2007.

Luister hier naar 'Sweet High':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afscheid met Sweet Goodbyes

In 2008 kondigde Krezip aan dat de koek op was en dat de bandleden het tijd vonden om ieder een eigen weg te gaan. Op 27 juni 2009 werd nog een laatste show gegeven in de toenmalige Heineken Music Hall. Dat optreden werd toepasselijk afgesloten met 'Sweet Goodbyes'. Bart sprak de band eerder dit jaar over het bijzondere liedje voor zijn Classic Track NL.

Check de video hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Krezip staat twee keer in de Top 2000. 'I Would Stay' vinden we terug op plek 410, terwijl 'Sweet Goodbyes' positie 775 bezet houdt.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie