Programma
BNNVARA

Waar komt de explosie uit Tragedy van Bee Gees vandaan?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waar komt de explosie uit Tragedy van Bee Gees vandaan?

Bee Gees brengen hun hit Tragedy in 1979 uit op het album Spirits Having Flown. De solo in het nummer wordt afgesloten met een keiharde knal. Waar komt deze explosie vandaan? De band onthult het in backstage beelden.

De broers Robin, Maurice en Barry Gibb schrijven Tragedy tijdens de opnames van de film Sgt. Pepper's Lonely Hearts Cub Band. De Gibbs spelen zelf ook een rol in de film, namelijk die van de gebroeders Henderson. Samen met hoofdrolspeler Billy Shears (gespeeld door Peter Frampton) vormen de broers een nieuwe Lonely Hearts Club Band.

Explosieve overgang

Naast acteren waren de broers dus ook druk bezig met het schrijven van Tragedy. Ze namen het nummer op in de studio, maar kwamen er al snel achter dat er nog iets miste in het nummer. Er moest een overgang komen van de solo naar het refrein. Een van de broers oppert het idee om een explosie na te bootsen met zijn mond, vouwt zijn handen om de microfoon heen en doet het geluid van een explosie na.

Hoe is de explosie uiteindelijk geworden tot we hem nu horen op Tragedy? Luister hieronder verder.

Opname van Tragedy in de studio

Ben je benieuwd hoe het opnemen van de explosie er in het echt uit zag? Bekijk hieronder de beelden van Bee Gees in de studio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bee Gees in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 staan de Bee Gees op plek 1130 met Tragedy in de NPO Radio 2 Top 2000.

WILDGROEI

Evert Duipmans neemt je elke maandagochtend tussen 03.00 tot 06.00 uur mee in de late nacht, of helpt je juist om op te staan in de vroege ochtend.

Ster advertentie
Ster advertentie