Programma

Prince wilde niet meewerken aan Michael Jacksons 'Bad'

  1. Nieuwschevron right
  2. Prince wilde niet meewerken aan Michael Jacksons 'Bad'

Precies dertig jaar geleden, op 7 september 1987, werd de single 'Bad' van Michael Jackson uitgebracht.

1. Prince wilde niet meewerken

Michael Jackson wil graag dat Prince meewerkt aan 'Bad', maar de band tussen Prince en Michael is niet bepaald optimaal, dus Prince weigert. Zijn reden? "De eerste zin van het nummer is: 'Your butt is mine'. Michael gaat dat niet tegen mij zingen en ik zeker niet tegen hem."


2. Weird Al maakte een parodie

Al ruim veertig jaar parodieert Weird Al Yankovic talloze artiesten, dus ook niet gek dat hij een aantal klassiekers van Michael Jackson 'eigen' maakt. Naast 'Eat It' ('Beat It') weet hij ook van 'Bad' zijn eigen versie te maken in de vorm van 'Fat'. Inclusief toepasselijke clip!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3. De clip kostte meer dan twee miljoen dollar

De clip wordt geregisseerd door Martin Scorsese, bekend van films als Taxi Driver (1976) en Goodfellas (1990), en duurt maar liefst 18 minuten. Scorsese wordt tijdens het filmen van The Color Of Money gebeld door producer Quincy Jones of hij vier dagen vrij kan krijgen om 'Bad' op te nemen. Geen probleem natuurlijk! Naast een beroemde regisseur kan de clip ook rekenen op een goede cast met onder meer acteur Wesley Snipes en zangeres Roberta Flack!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie