Programma

Wouter en Lars over de versoepeling van de coronamaatregelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter en Lars over de versoepeling van de coronamaatregelen

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering bespreken Wouter en Lars de persconferentie met de versoepeling van de maatregelen. Het deed denken aan Martijn Krabbé bij The Voice, zolang duurde het voordat de punten werden gemaakt. Waarom was hij zo langdradig? En hoe kan het dat er opeens zoveel versoepelingen zijn aangekondigd, terwijl de vorige persconferentie nog zo ontzettend voorzichtig en angstig was? Wouter en Lars bespreken het uitgebreid!

En over de onrust bij 50PLUS en DENK. We weten dat deze hommeles ontstaat door de naderende verkiezingen, maar waarom wordt dit allemaal via de media uitgevochten? Is er niemand binnen de hele democratie die hierover kan zeggen: Dit kan zo niet. Tot hier en niet verder! Wij - de burgers - betalen toch gewoon voor deze mensen?’ Lars legt uit dat er niemand van hogerop een stokje voor kan steken, want politieke partijen zijn zelfregulerend. Toch zal deze onrust best een impact hebben, zie je dit al terug in de peilingen?

In deze aflevering weer een werkbezoek als vanouds! Dit keer telefonisch aan Henk Krol, want Wouter heeft veel vragen gezien zijn vertrek bij 50PLUS. Hij start een nieuwe partij; ‘Partij voor de Toekomst’. Hoelang heeft hij rondgelopen met dit idee? De domeinnaam lang al een aantal weken vast... Voorheen was hij lid van de VVD, 50PLUS en nu Partij voor de toekomst, maar gaat het nou om de liberalen, de ouderen of Henk Krol zelf? Dat en meer in deze aflevering!

#15 - DE DERDE KAMER met Henk Krol en Versoepeling Maatregelen (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie