Programma

Joshua en Guido van Chef'Special over hun nieuwe album Unfold

  1. Nieuwschevron right
  2. Joshua en Guido van Chef'Special over hun nieuwe album Unfold

Joshua en Guido van Chef'Special zijn te gast bij Gijs 2.0 en praten over het begin van de coronacrisis en het releasen van hun album Unfold in deze bijzondere tijd.

Hoe hebben zij het begin van de coronacrisis ervaren? "Het kwam zo plotseling. We zaten middenin het proces van het releasen van het album. We waren repetities aan het doen. We volgden natuurlijk wel het nieuws en we dachten: 'We kunnen nog wel een paar shows kunnen doen'. En dan ineens gaat alles op slot en gaat het hele festivalseizoen niet door", vertelt Guido.

Unfold

Op 6 maart brengt de band dan toch het album Unfold uit. Unfold is Chef'Specials zesde album. Het is de opvolger van het met een Edison bekroonde album Amigo. Voor Unfold keerde de band terug naar hun thuisbasis Haarlem. De band gooide hun sound volledig over een andere boeg. Voor het eerst nam gitarist Guido Joseph de hele productie op zich. Toen de band begon met schrijven, startte Guido ook gelijk met produceren. Volgens hem klinkt dit album het meest zoals Chef’Special live klinkt. Eerder dit jaar bracht de band de eerste single van Unfold al uit. 'Trouble' werd TopSong op NPO Radio 2.

De wereld inspelen

"Het releasen van een album doe je voor mij als je een releaseshow doet. Die hadden we staan en daar waren we keihard mee bezig met onze crew", vertelt Joshua. "Toen hoefde het niet meer, dat was heel raar. Je hebt een album gereleased, maar je hebt 'm nog niet officieel de wereld in gespeeld." Hoe is het nu voor hun qua inkomsten? "Ja goed. Ik doe nog heel veel modellenwerk", grapt Joshua. "Dertig jaar geleden was het anders en konden heel veel artiesten leven van platenverkoop en fysieke albumsales, maar dat is helemaal gedraaid naar shows spelen."

Wat doen ze nu in deze tijd? En waar gaat hun single 'Kaleidoscope' over? Je hoort het hieronder:

Joshua en Guido van Chef'Special over hun nieuwe album Unfold

Gijs 2.0

Je hoort Gijs 2.0 iedere werkdag van 12:00 tot 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: Gijs 2.0

Ster advertentie
Ster advertentie