Programma

DINAND bekroont comeback met TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. DINAND bekroont comeback met TopSong

Dinand Woesthoff is terug! De oud-frontman van Kane heeft deze week de TopSong te pakken met de uptempo solosingle 'Can You Hear Me'.

Het is 2014 als de Haagse rockband Kane besluit om het voor gezien te houden. De band rondom frontman Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen weet met hits als 'Something to Say', 'So Glad You Made It' en 'Shot of a Gun' in zestien jaar tijd zijn stempel op de Nederlandse popmuziek te drukken. Tot de mannen in december 2014 naar buiten brengen dat het na negen albums mooi geweest is. "We hebben gezegd wat we wilden zeggen, langer dan we hadden durven voorspellen, met meer support dan we ooit hoopten te dromen. Het vuur erend is het tijd om het boek te sluiten", schrijft de band destijds op hun website.

Comeback

Dinand verdween een tijdje uit beeld, maar blijkbaar is hij zelf toch nog niet helemaal uitgepraat. Niet lang na het einde van Kane begon de zanger aan een soloalbum en eerder dit jaar keerde hij na zes jaar terug als DINAND met solosingle 'Whatever Comes From Me'. Nu plakt hij daar de tweede single 'Can You Hear Me' aan vast. De uptempo track heeft een oorwurm van een refrein en is een call to action voor iedereen die zich afvraagt welke rol hij moet spelen in deze wereld die steeds sneller lijkt te veranderen.

Dinand hoeft zich in elk geval niet af te vragen of je zijn single wel kan horen. Je hoort 'm deze week namelijk extra vaak langskomen als NPO Radio 2 TopSong.

Luister de TopSong van DINAND in onze speciale TopSong-playlist op Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Champagne in de studio!

Dinand kwam in de studio langs om te praten over zijn nieuwe single. "Het is zo mooi om iets kunt doen wat je echt vanuit jezelf kunt laten ontstaan", vertelt Dinand. "Alles wat ik heb is muziek en dit is wat ik het beste kan doen nu." Tijdens het gesprek pakt Bart ineens een fles champagne. "Is dit hoe jij dingen doet in de ochtend", grapt Dinand. Natuurlijk heeft Bart wat te vieren met de zanger, want zijn single is TopSong! "Oh echt waar? Wat goed joh!", reageert Dinand enthousiast. "Echt waanzinnig nieuws!"

Video niet beschikbaar

Aan De Slag!

Je hoort Aan De Slag! iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP


Ster advertentie
Ster advertentie