Programma

Migraine steeds vaker reden tot ontslag

  1. Nieuwschevron right
  2. Migraine steeds vaker reden tot ontslag

Twee miljoen Nederlanders hebben last van migraine. Nu blijkt dat migraine regelmatig leidt tot ontslag. Gerard vindt dat nogal wat en besluit Alex Schonewille, van het Adviespunt Werk van Hoofdpijnnet, te bellen.

Vervelend hoofdpijnnieuws, migraine steeds vaker reden tot ontslag. Bedrijven ontslaan werknemers omdat zij de bedrijfsvoering hinderen of hun collega's met extra werkdruk belasten.

Chronische hersenziekte

"Ik wist helemaal niet dat dit zo'n groot probleem was?", vraagt Gerard. "Het probleem is dat het geen probleem is. Het zit onder de radar. Migraine is wat anders dan hoofdpijn, het is een chronische hersenziekte. De mensen lopen en werken daarmee door dus het komt heel vaak niet tot ontslag omdat het niet bekend wordt. Je moet er samen met je werkgever uit zien te komen."

Taboe rond migraine

Vandaag start de migrainecampagne van de migraine coalitie om het taboe rond migraine te verbreken. "De campagne is erop gericht om meer bekendheid, erkenning en begrip te krijgen voor migraine als chronische hersenziekte", legt Alex uit.

Beluister hieronder het hele interview met Alex Schonewille:

Migraine is steeds vaker reden tot ontslag

Ekdom In De Ochtend
Dj: Gerard Ekdom
Elke werkdag 06:00 - 09:00

​Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie