Programma

De Keiharde Pödcast over de Braziliaans-Nederlandse deathmetal van Crypta

  1. Nieuwschevron right
  2. De Keiharde Pödcast over de Braziliaans-Nederlandse deathmetal van Crypta

Terwijl Crypta-gitarist Sonia Anubis in het park loopt, praten Mike Arntz en Anneke van Giersbergen met haar over het komende album Echoes of the soul. Het album verschijnt op 11 juni.

Je hoort de vogeltjes vrolijk fluiten terwijl er ondertussen over keiharde riffs, vlammende gitaarsolo's en technical death metal wordt gekletst. Sonia vertelt over de vriendschap tussen de vier bandleden, het ontstaan van de nummers en het bijzondere moment dat de bandleden elkaar in een studio in Rio de Janeiro na lange tijd weer eens live zagen. De eerste twee singles van Crypta zijn veelbelovend en hadden al een plek in De Keiharde Pödcast Tiplijst veroverd. Nu wordt ook nieuwe single Starvation gedraaid.

Belevenissen in de moshpit

Luisteraar Geert Jan vond zijn metal roots in de jaren 80. Hij vertelt over zijn belevenissen in de moshpit, zijn petekind met wie hij nu naar festivals gaat en zijn muzikale hobby. Geert Jan is namelijk organist in een kerk in Oss. Natuurlijk draaien Mike en Anneke ook een aangevraagde track voor hem, Memoriam van de band Memoriam.

Verder hoor je in deze aflevering muziek van Archspire, Frank Marino, Fates Warning, Grey Aura en Brutus.

#8 - Braziliaanse/ Nederlandse death metal van Crypta (S03) - De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Je vindt ons via nporadio2.nl/podcasts of in jouw favoriete podcast app

De Keiharde Pödcast

Rock en metal in Nederland krijgen volgens de diehard fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat ook en bieden jou hier een eigen plek voor jouw (keiharde) muziek, nieuwtjes, anekdotes en vooral jouw inbreng. Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn hartstochtelijke liefhebbers van het stevige genre en delen hun enthousiasme graag met jou! Je kunt al je verzoeken, verhalen, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en hopelijk binnenkort weer concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl of stuur ons een DM via Instagram!

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie