Programma

Muzikanten met pensioen

  1. Nieuwschevron right
  2. Muzikanten met pensioen

Als je een blik werpt in de geschiedenis, dan merk je dat een comeback best hip en happening is. Van Tina Turner tot David Bowie.

Het was groot nieuws vorig jaar: Acda & de Munnik kondigden hun afscheid aan! Henk van Steeg gelooft er echter helemaal niks van. Veel muzikanten maken namelijk toch vaak een comeback.

Frank Sinatra

Frank Sinatra was tijdens zijn carrière goed voor zo'n 150 miljoen dollar. In 1971 vond hij het echter wel welletjes. Hij besloot te genieten van zijn geld en met pensioen te gaan. The Voice kon de muziek alleen niet makkelijk achter zich laten. Na slechts twee jaar maakte hij zijn rentree in de muziek met de hit 'New York, New York'.

Tina Turner

In 1990 haalt Tina Turner het wereldnieuws als ze aangeeft te stoppen na haar Foreign Affair tour. Begin jaren 90 wordt het inderdaad stil rondom Tina, maar ook bij haar blijft het podium lonken. In 1995 maakt ze haar comeback met 'GoldenEye'. Inmiddels woont ze relaxed in Zwitserland en doet ze het rustiger aan.

David Bowie

David Bowie verovert de wereld met wereldhits zoals 'Space Oddity', 'Ziggy Stardust', 'Let's Dance', 'Dancing in the Street' en 'Heroes'. In 2003 wordt de zanger echter getroffen door een hartaanval. Bowie moet noodgedwongen stoppen. Jarenlang is het stil rondom de zanger, tot hij de wereld in 2013 verrast met een nieuw album! Zo zie je maar Acda & de Munnik, echt met pensioen gaan kan een muzikant nooit!

Luister hier het fragment uit Van Steeg tot 1 terug

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie